255
Το Αφεντικό στη σκηνή του Strawberry Arena στη Στοκχόλμη, 15 Ιουλίου 2024 | Magnus Lejhall/TT News Agency/via REUTERS

Ο Σπρίνγκστιν μόλις μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μουσικών

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 17:55
Το Αφεντικό στη σκηνή του Strawberry Arena στη Στοκχόλμη, 15 Ιουλίου 2024
|Magnus Lejhall/TT News Agency/via REUTERS

Ο Σπρίνγκστιν μόλις μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μουσικών

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 17:55

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μόλις έλαβε μια θέση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, το οποίο με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς εκτιμά την καθαρή περιουσία του 74χρονου θρύλου της μουσικής στα 1,1 δισ. δολάρια.

Μεγάλο μέρος αυτής της περιουσίας έχει συσσωρευτεί μόλις τα τελευταία χρόνια. Το 2021, το Αφεντικό πούλησε ολόκληρο τον μουσικό του κατάλογο – ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα έργα στην ποπ και τη ροκ, με πάνω από 300 τραγούδια σε 20 άλμπουμ και επιπλέον κυκλοφορίες – στην Sony έναντι 500 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για μουσικό κατάλογο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 300 εκατ. δολαρίων που κατέβαλε η Universal για τον κατάλογο του Bob Dylan τον Δεκέμβριο του 2020.

Στα 74 του, ο Μπρους εξακολουθεί να πραγματοποιεί μεγάλες και επικερδείς περιοδείες. Όπως γράφει ο βρετανικός Guardian, το 2023, πούλησε περισσότερα από 1,6 εκατ. εισιτήρια για συναυλίες, με έσοδα που έφτασαν τα 380 εκατ. δολάρια.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην εργατική τάξη της ακτής του Τζέρσεϊ, ο Σπρίνγκστιν είναι ένας από τους πιο σπουδαιότερους καλλιτέχνες της γενιάς του, και βεβαίως ένας από τους πιο ευπώλητους όλων των εποχών, με περισσότερα από 71 εκατομμύρια άλμπουμ του να έχουν πουληθεί στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 140 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ο Σπρίνγκστιν έχει κερδίσει 20 βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ (καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού το 1994, για το Streets of Philadelphia από την ταινία Philadelphia) και ένα ειδικό βραβείο Tony για το σόου του, Springsteen on Broadway.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...