330
Ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, επιχειρηματίας και φίλος του Πούτιν. Είπε ότι το παλάτι είναι δικό του | Reuters/File Photo

Ο «μπροστινός» του Πούτιν; Συναθλητής του στο τζούντο δήλωσε ιδιοκτήτης του παλατιού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2021, 22:01
Ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, επιχειρηματίας και φίλος του Πούτιν. Είπε ότι το παλάτι είναι δικό του
|Reuters/File Photo

Ο «μπροστινός» του Πούτιν; Συναθλητής του στο τζούντο δήλωσε ιδιοκτήτης του παλατιού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2021, 22:01

Μια βολική παρέμβαση για τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο ρώσος επιχειρηματίας Αρκάντι Ρότενμπεργκ έσπευσε το Σάββατο να δηλώσει ότι αυτός είναι ο κάτοχος του περιβόητου πλέον παλατιού στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο ο αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι έχει συνδέσει με τον ρώσο πρόεδρο.

Ο Ναβάλνι και το ίδρυμά του κατά της διαφθοράς δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζονται ότι το υπερπολυτελές μέγαρο ανήκει στον ρώσο πρόεδρο. Το βίντεο έχει περισσότερες από 103 εκατομμύρια θεάσεις.

Ο Ρότενμπεργκ, ο πρώην συναθλητής του Πούτιν στο τζούντο, ο οποίος πούλησε το μερίδιό του στην κατασκευαστική εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου Stroygazmontazh το 2019 για ένα ποσό το οποίο, η οικονομική εφημερίδα RBC τοποθετεί σε 741,5 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ότι αγόρασε το φαραωνικών διαστάσεων μέγαρο πριν από δύο χρόνια.

«Τώρα πλέον δεν θα είναι μυστικό, εγώ είμαι ο δικαιούχος», είπε ο Ρότενμπεργκ σε ένα βίντεο.

«Ηταν αρκετά πολύπλοκες εγκαταστάσεις, υπήρχαν πολλοί πιστωτές και κατάφερα να γίνω ο δικαιούχος», είπε.

Ο Ρότενμπεργκ δεν έδωσε πληροφορίες για την αγορά ή για τον τρόπο που αυτή χρηματοδοτήθηκε. Σύμφωνα με το Reuters, συμπεριλαμβάνεται στη μαύρη λίστα ρώσων αξιωματούχων και επιχειρηματιών που εξέδωσαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.

Ο Πούτιν έχει ήδη αρνηθεί ότι του ανήκει το παλάτι.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τις 18 Ιανουαρίου και για 30 ημέρες για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του, κατηγορία που την χαρακτηρίζει κατασκευασμένη, κινδυνεύει να παραμείνει στη φυλακή για αρκετά χρόνια.

Συνελήφθη όταν προσγειώθηκε στη Μόσχα από την Γερμανία όπου ανέρρωνε μετά τη δηλητηρίασή του από νευροτοξικό παράγοντα στο τέλος Αυγούστου.

Μετά τη σύλληψή του χιλιάδες οπαδοί του διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο σε όλη τη Ρωσία ζητώντας από το Κρεμλίνο την αποφυλάκισή του.

Οι υποστηρικτές του σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν και νέες διαδηλώσεις την Κυριακή, ενώ οι ρωσικές αρχές τις χαρακτηρίζουν παράνομες και έχουν δηλώσει ότι θα τις διαλύσουν.

Το Σάββατο η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον Σεργκέι Σμιρνόφ, διευθυντή του ανεξάρτητου μέσου Mediazona στη Μόσχα με την υποψία ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις του περασμένου σαββατοκύριακου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...