380
Ο Μπόρις Τζόνσον στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ 10 την εποχή της πρωθυπουργίας του | EPA/ANDY RAIN

Ο Μπόρις Τζόνσον «πιάνει πόρτα» για τον μακρύ χειμώνα των Τόρις

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 10:45
Ο Μπόρις Τζόνσον στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ 10 την εποχή της πρωθυπουργίας του
|EPA/ANDY RAIN

Ο Μπόρις Τζόνσον «πιάνει πόρτα» για τον μακρύ χειμώνα των Τόρις

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 10:45

Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, πόσο μάλλον του πολιτικού… Είδηση έγινε η επιθυμία του πρώην πρωθυπουργού των Τόρις Μπόρις Τζόνσον να αγοράσει σε δημοπρασία ομοίωμα της εξώπορτας του κρατικού διαμερίσματος επί της Ντάουνινγκ Στριτ 10. Είναι οι αναμνήσεις του από τη θητεία του τόσο δυνατές ή μήπως τόσο ισχνές, που θέλει απτά σουβενίρ για να τις συντροφεύουν, ψεύτικα έστω;

Το αντίγραφο της αυθεντικής πόρτας χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό της σειράς «The Crown» και βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams στις 7 Φεβρουαρίου. Ο Τζόνσον προσέφερε 30.000 λίρες για να το αποκτήσει.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Corriere della Sera, ο Τζόνσον όχι μόνο δεν φοβάται ότι θα πεθάνει μακριά από την πρωθυπουργική πολυθρόνα, αλλά επιπροσθέτως θρέφει και την αυταπάτη ότι θα επανέλθει στην εξουσία… κάποτε. «Οπως λένε στο Νησί, ο Μπόρις θα πίστευε στην επιστροφή του ακόμα και αν βρισκόταν δύο μέτρα κάτω από τη γη» σχολίασε κάπως μακάβρια ο Ιταλός, δίνοντας την πληροφορία ότι ο Τζόνσον είναι πεπεισμένος ότι η καριέρα του τελείωσε πρόωρα και έχει να προσφέρει και άλλα.

Ακολούθησε ειρωνικό χωρίο: «Μετά την αναπόφευκτη ήττα των Συντηρητικών στις εκλογές του επομένου φθινοπώρου, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να πάρει την εκδίκησή του. Στο μεσοδιάστημα θα μπαινοβγαίνει από την ψεύτικη πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ». 

Αν ο Τζόνσον επικρατήσει στη δημοπρασία, μαζί με την πόρτα θα λάβει και έναν φανοστάτη από σφυρήλατο σίδερο! Το αντικείμενο αυτό είναι τόσο ογκώδες, που οι φίλοι του αναρωτιούνται πού στο καλό θα το βάλει, έγραψε επί λέξει ο ιταλός ανταποκριτής αυτοπεριοριζόμενος εντός του πλαισίου της ευπρεπείας. Ο πρώην πρωθυπουργός ζει, πάντως, στο Οξφορντσάιρ με τη σύζυγό του Κάρι και με τα τρία τους παιδιά. Αν υπάρχει ή δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι τους, μόνο αυτοί ξέρουν.

Ο Τζόνσον έχασε την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 2022, αλλά τον Οκτώβριο, ύστερα και από την πτώση της αλήστου μνήμης Λιζ Τρας, προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανακτήσει την ηγεσία των Τόρις: αποσύρθηκε από την κούρσα την τελευταία στιγμή και εγκατέλειψε το πρωθυπουργικό τερέν στις σόλες του Ρίσι Σούνακ, Κροίσου ινδικής καταγωγής.

Εκτοτε ο Τζόνσον ασχολείται με το να βγάζει πολύ χρήμα ως ρήτορας (!), ενώ παρεμβαίνει κάθε εβδομάδα στη δημόσια ζωή της Βρετανίας μέσω των στηλών του εντύπου Daily Mail, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία ειδήσεων GB News. Η ψεύτικη πόρτα, ως φαίνεται, είναι το θεωρητικό προσάναμμα των φιλοδοξιών του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...