233
Ο Μπολσονάρο παρουσιάζει τον νέο υπουργό Υγείας, Νέλσον Τέιχ | REUTERS/Adriano Machado

Ο Μπολσονάρο απέλυσε τον υπουργό Υγείας και ανακοίνωσε επανεκκίνηση της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2020, 08:56
Ο Μπολσονάρο παρουσιάζει τον νέο υπουργό Υγείας, Νέλσον Τέιχ
|REUTERS/Adriano Machado

Ο Μπολσονάρο απέλυσε τον υπουργό Υγείας και ανακοίνωσε επανεκκίνηση της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2020, 08:56

H άποψη του Ζαΐχ Μπολσονάρο, του ακροδεξιού λαϊκιστή προέδρου της Βραζιλίας, για την επιδημία του κορονοϊού είναι γνωστή. Και τρομακτική.

Ο ιός είναι «μια απλή γριπούλα» (εδώ) και δεν απειλεί σοβαρά τους Βραζιλιάνους είτε λόγω καιρού, είτε λόγω φυσικής αντοχής τους επειδή έχουν μεγαλώσει και ατσαλωθεί στις φαβέλες (εδώ).

Επομένως μέτρα ανάσχεσης της επιδημίας δεν χρειάζονται πολλά. Και αν η πραγματικότητα διαφωνεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Το ίδιο δε ισχύει και με όποιον διαφωνεί με τον πρόεδρο: τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν.

Αυτό συνέβη με τον υπουργό Υγείας της Βραζιλίας που αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς πάσχιζε να τονίσει στον πρόεδρο τους κινδύνους της πανδημίας της Covid-19 και την ανάγκη λήψης -αν όχι έγκαιρα, αυτό το σημείο χάθηκε για τη χώρα- κάποιων μέτρων περιορισμου της.

Ο Μπολσονάρου απέλυσε τον δημοφιλή Λουίς Ενρίκε Μαντέτα έπειτα από εβδομάδες μεταξύ τους συγκρούσεων για τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μπολσονάρο (REUTERS/Ueslei Marcelino)

«Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο μόλις μου ανακοίνωσε ότι απομακρύνομαι από το πόστο μου του υπουργού Υγείας», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Μαντέτα, μετά από συνάντηση που είχε με τον βραζιλιάνο πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια.

Ο Μπολσονάρο παρουσίασε τον ογκολόγο Νέλσον Τέιχ ως αντικαταστάτη του Μαντέτα και ανακοίνωσε σχέδια για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...