457
| CreativeProtagon

Ο Μπομπ Ντίλαν ζητά συγγνώμη για όλα τα «πλαστά» αυτόγραφα 

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 13:03
|CreativeProtagon

Ο Μπομπ Ντίλαν ζητά συγγνώμη για όλα τα «πλαστά» αυτόγραφα 

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 13:03

Μια σπάνια δημόσια δήλωση στο Facebook, σύμφωνα με την οποία ομολογεί ότι «λυπάται που έκανε λάθος και χρησιμοποίησε, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, ένα αυτόματο μηχάνημα, για την υπογραφή των αυτογράφων του σε έργα τέχνης και βιβλία που αγόραζαν οι θαυμαστές του, δημοσίευσε ο Μπομπ Ντίλαν, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian. Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση του βιβλίου «Η φιλοσοφία της μοντέρνας μουσικής» (Τhe Philosophy of Modern Music) πωλούνταν ως υπογεγραμμένη ιδιοχείρως από τον θρύλο της μουσικής, έναντι 600 δολαρίων, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύφθηκε ότι ο 81 ετών σήμερα τραγουδοποιός δεν υπέγραφε ιδιοχείρως τα έργα, τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό έγινε με τη σύγκριση των υπογραφών του, οι οποίες, όπως διαπίστωσαν οι θαυμαστές του, ήταν ακριβώς ίδιες, χωρίς απολύτως καμία διαφορά. Κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχε χρησιμοποιηθεί μηχάνημα.

Με τη σειρά του, στη δήλωσή του, ο Μπομπ Ντίλαν υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τον αυτόματο μηχανισμό υπογραφών μόνο το 2019, όταν ταλαιπωρούνταν από ιλίγγους και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν δεν μπορούσε να έχει προσωπικό για να βοηθάει με τις χειρόγραφες υπογραφές, όπως προηγουμένως. Επιπλέον, όπως αναφέρει, ήταν αδύνατο, ένας άνθρωπος που τηρούσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να κατάφερνε να υπογράψει ιδιοχείρως τόσο πολλά βιβλία.

«Προς τους θαυμαστές και τους ακολούθους μου», τονίζει στη δήλωσή του, «μου γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με τις υπογραφές, σε ορισμένα από τα πρόσφατα έργα τέχνης μου, τα οποία τυπώθηκαν και σε μία περιορισμένη έκδοση του “Philosophy Of Modern Song”. Yπογράφω με το χέρι κάθε έργο τέχνης όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Ωστόσο, το 2019 είχα μία σοβαρή κρίση ιλίγγου, η οποία και συνεχίστηκε στα χρόνια της πανδημίας. Για να μπορέσω να υπογράφω ιδιοχείρως τα βιβλία μου, απαιτείται ένα πενταμελές πλήρωμα, το οποίο δουλεύει σε στενή επαφή μαζί μου. Δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν ασφαλή και εύκολα εφαρμόσιμο τρόπο, έτσι ώστε να ολοκληρώσω αυτό που έπρεπε να κάνω, όσο ο ιός ήταν στην έξαρσή του. Επομένως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν μπορούσα να υπογράψω τίποτα και ο ίλιγγος δεν με βοηθούσε. Καθώς πλησίαζαν οι προθεσμίες παράδοσης, μου προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί το auto-pen (αυτόματο μηχάνημα υπογραφών), μαζί με τη διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο “γίνεται διαρκώς” στον κόσμο της τέχνης και της λογοτεχνίας. Εκρινα λάθος να χρησιμοποιήσω ένα μηχάνημα αντί της υπογραφής μου και θέλω να το διορθώσω αμέσως», επεσήμανε ο Ντίλαν και συμπλήρωσε ότι συνεργάζεται στενά με τον εκδοτικό οίκο, ούτως ώστε κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό. Από την πλευρά του και ο εκδοτικός οίκος “Simon & Schuster” την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα για τις υπογραφές του Ντίλαν. Παράλληλα, προσέφερε επιστροφή χρημάτων στους δυσαρεστημένους πελάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...