308
Ο Μπιλ Κόσμπι τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στη φυλακή ως ένοχος για σεξουαλική επίθεση | EPA/TRACIE VAN AUKEN

Ο Μπιλ Κόσμπι ελεύθερος λόγω… κακοδικίας!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 21:36
Ο Μπιλ Κόσμπι τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στη φυλακή ως ένοχος για σεξουαλική επίθεση
|EPA/TRACIE VAN AUKEN

Ο Μπιλ Κόσμπι ελεύθερος λόγω… κακοδικίας!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 21:36

Σημαντικό πλήγμα για το κίνημα #MeToo συνιστά η ακύρωση της καταδίκης του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση και η αποφυλάκισή του με εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πενσιλβάνια.

Οι δικαστές, όπως αναφέρουν στην έκτασης 79 σελίδων απόφαση που εξέδωσαν, έκριναν πως «οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Μπιλ Κόσμπι ακυρώνονται και πρέπει να αφεθεί ελεύθερος», καθώς για την καταδίκη του χρησιμοποιήθηκε εναντίον του κατάθεση του ιδίου σε αστικό δικαστήριο το 2005, έπειτα από συμφωνία των δικηγόρων του με την αρμόδια εισαγγελία να μην ασκηθεί ποινική δίωξη.

Δέκα χρόνια αργότερα η συγκεκριμένη ένορκη κατάθεσή του χρησιμοποιήθηκε εναντίον του σε δίκη, όταν ένας νέος εισαγγελέας αποφάσισε να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο, λίγες ημέρες προτού να παραγραφεί το αδίκημα. Οι δικαστές έκριναν ότι η δίωξη αυτή ισοδυναμούσε με παράβαση της παλαιότερης δέσμευσης του πρώτου εισαγγελέα να μην τον παραπέμψει. «Υπό αυτές τις συνθήκες, παραβίασε τα δικαιώματα του Κόσμπι για μια δίκαιη δίκη», αναφέρει το σκεπτικό που συνέταξε ο δικαστής Ντέιβιντ Ουέχτ. «Μόνο ένα πράγμα μπορεί να αποκαταστήσει τον Κόσμπι στην προηγούμενη κατάσταση. Πρέπει να αποφυλακιστεί και να απαγορευτεί να του ασκηθεί μελλοντικά δίωξη για αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο 83χρονος ηθοποιός έχει σχεδόν εκτίσει τα 3 χρόνια που προέβλεπε η απόφαση του 2018 ως ελάχιστη ποινή φυλάκισης (με μέγιστη τα 10 έτη). Είχε κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Αντρέα Κόνσταντ μέσα στο σπίτι του, το 2004, αφού προηγουμένως την νάρκωσε με άγνωστου είδους χάπια.

Ο «Μπαμπάς της Αμερικής»

Ο ηθοποιός έγινε διάσημος ως ο «Μπαμπάς της Αμερικής» τη δεκαετία του 1980, όταν υποδυόταν έναν αξιαγάπητο σύζυγο και πατέρα στην τηλεοπτική σειρά The Cosby Show. Η φήμη του ωστόσο καταστράφηκε όταν δεκάδες γυναίκες άρχισαν να τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους, επί δεκαετίες. Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν πλέον παραγραφεί. Η καταδίκη του θεωρήθηκε ορόσημο στο κίνημα #ΜεΤοο, στον αγώνα του κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...