194
Ο Μπιλ Γκέιτς κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, στην Αθήνα | ERTNEWS

Ο Μπιλ Γκέιτς έφτασε στην Ελλάδα για μπίζνες και αναψυχή

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 21:49
Ο Μπιλ Γκέιτς κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, στην Αθήνα
|ERTNEWS

Ο Μπιλ Γκέιτς έφτασε στην Ελλάδα για μπίζνες και αναψυχή

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 21:49

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έφτασε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Προηγουμένως, είχε βρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και ακολούθως στη Μαδρίτη όπου συναντήθηκε με τον Πέδρο Σάντσεθ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Γκέιτς, ο οποίος κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα μείνει στη χώρα μας για λίγες ημέρες, αρχικά στην πρωτεύουσα και στη συνέχεια, πιθανώς, θα επισκεφθεί κάποια νησιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην χώρα μας. Ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί στην Ελλάδα και το 2008 για να εγκαινιάσει το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα. Εκτοτε απεκδύθηκε διοικητικούς ρόλους , διατήρησε ποσοστό μετοχών και ασχολείται κυρίως με το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που δημιούργησε μαζί με την (πρώην πλέον) σύζυγό του.

Η εταιρεία-κολοσσός έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στη Ελλάδα, συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, για τη δημιουργία τριών κέντρων data για την υποστήριξη υπηρεσιών cloud, που απευθύνονται στους πελάτες της πλατφόρμας Microsoft Azure. Οι υποδομές θα δημιουργηθούν σε τρεις διαφορετικές εκτάσεις στην Αττική, στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας -σε βάθος δεκαετίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...