Πώς θα ήταν η ζωή της αν δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Η Καρίμα ελ-Μαχρούγκ, περισσότερο γνωστή με το παρατσούκλι «Ruby Rubacuori» (Ρούμπι η Καρδιοκλέφτρα), απευθύνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό της σχεδόν κάθε βράδυ. Πριν από δεκατέσσερα χρόνια κατέστη η πέτρα του σκανδάλου «Bunga Bunga». Ο ιδρυτής του κόμματος Forza Italia και πρωθυπουργός, τότε, της Ιταλίας, είχε κατηγορηθεί καταρχάς ότι την πλήρωνε για να του προσφέρει το κορμί της στα οργιαστικά πάρτι που διοργανώνονταν στην υπερπολυτελή βίλα του (λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο), αλλά και ότι στη συνέχεια εξαγόρασε τη σιωπή της.
«Εκείνη το αρνήθηκε. Το αρνήθηκε και εκείνος. Ενα δικαστήριο τελικά τον αθώωσε – και μετά πέθανε. Αλλά η οδύσσεια δεν έχει τελειώσει για την ελ-Μαχρούγκ, ηλικίας 31 ετών σήμερα και απεγνωσμένη για να προχωρήσει» γράφει η Εμα Μπάμπολα, ανταποκρίτρια των New York Times στη Ρώμη, ανασυνθέτοντας την πολύκροτη υπόθεση, από τα πάρτι έως τις δίκες, και περιγράφοντας πώς η συνάντηση της ακόμα ανήλικης τότε χορεύτριας με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τη σημάδεψε οριστικά.
«Μου κατέστρεψε τη ζωή» είπε την περασμένη εβδομάδα καθώς ετοιμαζόταν να δώσει για πολλοστή φορά το «παρών» στο δικαστήριο. «Αυτή η ακρόαση, τη Δευτέρα, θα μπορούσε να καθορίσει εάν η υπόθεση εναντίον της στο πλαίσιο του σκανδάλου θα αρχειοθετηθεί ή θα συνεχιστεί, διατηρώντας τη ζωή της σε κατάσταση αναμονής. Αυτή και άλλες γυναίκες που εμπλέκονται κατηγορήθηκαν ότι συγκάλυψαν τον Μπερλουσκόνι και έλαβαν χρήματα για να ψευδομαρτυρήσουν στο δικαστήριο, ώστε να τον προστατεύσουν» γράφει η δημοσιογράφος της νεοϋορκέζικης εφημερίδας.
Η Καρίμα ελ-Μαχρούγκ έχει παραδεχτεί ότι παρευρέθηκε –ως χορεύτρια–, αρκετές φορές μάλιστα, σε πάρτι του Μπερλουσκόνι, λαμβάνοντας συνολικά περίπου 40.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα. Αλλά αρνείται ότι παραβίασε οποιονδήποτε νόμο, ενώ αποδίδει τη συμπεριφορά της στο νεαρό της ηλικίας της και στην ανάγκη για χρήματα μετά από μια δύσκολη παιδική ηλικία.
Εξακολουθεί, ωστόσο, να ταλαιπωρείται, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι –«ένας θρασύς μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης που έγινε πολιτικός, κυριαρχώντας στη χώρα επί σχεδόν τρεις δεκαετίες» θυμίζει η Εμα Μπάμπολα– παραμένει μια ισχυρή παρουσία στην Ιταλία, περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.
«Το πρόσωπό του υπάρχει σε γραμματόσημα και πολιτικές αφίσες του κόμματός του, σε θήκες κινητών τηλεφώνων, κούπες και μπλουζάκια. Η Τζόρτζια Μελόνι έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας χρόνια αφότου εκείνος μετέτρεψε το περιθωριοποιημένο μετα-φασιστικό πολιτικό κίνημα (εντός του οποίου εκείνη ανατράφηκε) σε κυρίαρχο ρεύμα. Και τόσο οι υποστηρικτές του όσο και οι επικριτές διακρίνουν τη διαρκή επιρροή του στις πιο βάναυσες πολιτικές της χώρας, σε τηλεοπτικές εκπομπές τις οποίες κάποιοι θεωρούν απελευθερωτικές και άλλοι χυδαίες και σεξιστικές, και σε μια οικονομία την οποία προσπάθησε να εκσυγχρονίσει αλλά εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να βρίσκεται σε τέλμα» αναφέρει η Μπάμπολα.
Οσον αφορά τη σκιά του Μπερλουσκόνι στη ζωή της Καρίμα ελ-Μαχρούγκ, η οποία έφτασε στην Ιταλία από το Μαρόκο όταν ήταν ακόμη παιδί, εξακολουθεί να πέφτει βαριά. «Πέρασε σχεδόν τη μισή ζωή της ως αντικείμενο ψύχωσης των μέσων ενημέρωσης, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές δίκες που σχετίζονταν με τα πάρτι του Μπερλουσκόνι. Ολες οι δικαστικές υποθέσεις φέρουν το παρατσούκλι της Ρούμπι» συνοψίζει η αμερικανίδα δημοσιογράφος.
Στην πρώτη δίκη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε για να συνευρεθεί σεξουαλικά με την (ανήλικη τότε) ελ-Μαχρούγκ και ότι συνέχεια καταχράστηκε τη θέση του για να τα κουκουλώσει. Αρχικά κρίθηκε ένοχος, αλλά αργότερα αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων για το αν γνώριζε πως ήταν ανήλικη. Στη δεύτερη δίκη αρκετοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι καταδικάστηκαν για προώθηση πορνείας, καθώς εντόπιζαν και έπειθαν γυναίκες να παρευρεθούν στα Bunga Bunga πάρτι του Καβαλιέρε, δηλαδή του «Ιππότη» Σίλβιο.
Η τελευταία δίκη αφορά τις κατηγορίες περί εξαγοράς της σιωπής, της Ρούμπι και άλλων 20 περίπου γυναικών. Αρχικά αθωώθηκαν σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο για διαδικαστικούς λόγους, αλλά η εισαγγελία του Μιλάνου άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Στην ακρόαση που άρχισε την περασμένη Δευτέρα, παρουσία της Ελ-Μαχρούγκ, θα εξεταστεί αυτή η έφεση.
«Με σκότωσαν για να φτάσουν σε εκείνον. Χαρακτηρίστηκα “παιδί-πόρνη”. Είναι ένας χαρακτηρισμό που θα τον φέρω ως σημάδι για πάντα» δήλωσε η 31χρονη, σημειώνοντας ότι κατά τη γνώμη της οι υποθέσεις έπρεπε να φέρουν το όνομα Μπερλουσκόνι, αφού «εκείνος τα προκάλεσε όλα αυτά».
Αφού ξέσπασε το σκάνδαλο, η ελ-Μαχρούγκ επέλεξε να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα μιας κόρης που απέκτησε όταν ήταν 19 ετών στη Γένοβα. Στη συνέχεια συνδέθηκε με έναν άνδρα που διευθύνει εστιατόριο υγιεινής διατροφής και άνοιξε ένα ινστιτούτο αισθητικής που ειδικεύεται στο μπότοξ, με την ίδια να χαρακτηρίζει την ασχολία της ως «δουλειά των ονείρων της».
Ομως το σκάνδαλο εξακολουθεί να την καταδιώκει, με την Εμα Μπάμπολα να αναφέρει ενδεικτικά ότι στο διαδίκτυο εξακολουθούν να κυκλοφορούν προκλητικές φωτογραφίες της που τραβήχτηκαν όταν δεν ήταν καν 18 χρόνων και κατέληξαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο. «Αγνωστοι στον δρόμο, σε καφέ και σε εστιατόρια, ακόμη και οι φίλοι και οι φίλες της κόρης της την αποκαλούν Ρούμπι».
Η Ελ-Μαχρούγκ ανέφερε επίσης πως προετοιμάζει εδώ και καιρό την κόρη της, ηλικίας 12 ετών σήμερα, για όλα όσα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας, λόγω της σχέσης της μητέρας της με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Η γνωριμία του μου στοίχισε πολύ» είπε.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News