488
Η Χαλίνα Χάτσινς σε γυρίσματα ταινίας | SWEN STUDIOS/Handout via REUTERS.

Ο Μπάλντουιν αποχαιρέτησε την Χαλίνα Χάτσινς – Τα λάθη που έφεραν την τραγωδία

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2021, 13:53
Η Χαλίνα Χάτσινς σε γυρίσματα ταινίας
|SWEN STUDIOS/Handout via REUTERS.

Ο Μπάλντουιν αποχαιρέτησε την Χαλίνα Χάτσινς – Τα λάθη που έφεραν την τραγωδία

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2021, 13:53

Δύο ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς από τα χέρια του Αλεκ Μπάλντουιν, διευθύντριας φωτογραφίας στην ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός, οι συνάδελφοί της την αποχαιρέτησαν στο Αλμπουκέρκ του Νέου Μεξικού.

Εν τω μεταξύ, σε ιδιωτική τελετή αποχαιρετισμού για τον θάνατο της φωτογράφου, στο Σαντα Φε του Νοτίου Μεξικού, παρέστη και ο Αλεκ Μπάλντουιν, στο πλευρό του συζύγου της Χάτσινς και του ανήλικου γιου του ζευγαριού. Πατέρας και γιος υποστηρίζονται από ψυχοθεραπευτές.

«Είμαστε εδώ για να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλον και να τιμήσουμε μια αξιοθαύμαστη γυναίκα, το νήμα της ζωής της οποίας κόπηκε πολύ γρήγορα», είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του σωματείου των διευθυντών φωτογραφίας που μετείχε στην ανοιχτή εκδήλωση για την Χάτσινς. Διαβάστηκε και ένα μήνυμα του συζύγου της Χάτσινς που ευχαριστούσε τους παριστάμενους.

Ηταν, όπως αναφέρει η New York Post στο ρεπορτάζ της, δύσκολο για τα μέλη της ομάδας συνεργατών της Χάτσινς να μιλήσουν για το περιστατικό υπό το βάρος της απώλειας.

Συνάδελφοι της Χάτσινς σε εκδήλωση στη μνήμη της | REUTERS/Kevin Mohatt
Προβλήματα στα γυρίσματα

Εν τω μεταξύ έρχονται στο φως στοιχεία που δείχνουν ότι η παραγωγή της ταινίας παρουσίαζε προβλήματα ακόμη και πριν το τραγικό συμβάν.

Η αληθινή σφαίρα που είχε το όπλο χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σάντα Φε. Η Χάτσινς υπέκυψε στα τραύματά της και ο Σόουζα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αργότερα πήρε εξιτήριο.

Λίγες ώρες πριν από το συμβάν της Πέμπτης, πολλά μέλη της ομάδας παραγωγής αυτής της χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα για κακές συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η εφημερίδα Los Angeles Times ανέφερε ότι ο κασκαντέρ-σωσίας του Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος δύο σφαίρες με ένα «υποκατάστατο πυροβόλο όπλο» («prop firearm»), αφού του είχαν πει ότι ήταν ένα «κρύο όπλο» («cold gun»), ένας όρος που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για όπλα που δεν είναι γεμισμένα με σφαίρες (αληθινές ή όχι). Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος παραπονέθηκε σε διευθυντή παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μέλη της ομάδας παραγωγής, που δεν κατονομάζονταν στο δημοσίευμα.

Το ίδιο λάθος μπορεί να συνέβη και την Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ένας βοηθός σκηνοθέτη, ο Ντέιβ Χολς έδωσε στον Μπάλντουιν το υποκατάστατο όπλο και του είπε ότι ήταν ένα «κρύο όπλο», σύμφωνα με ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη που υποβλήθηκε στο πλαίσιο εντάλματος έρευνας.

Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι δεν γνώριζε για οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, αλλά ερευνά το περιστατικό. Ο Μπάλντουιν είναι συμπαραγωγός της ταινίας.

Δεν έχει καταστεί σαφές γιατί το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες. Ο υπεύθυνος για τα όπλα σε γυρίσματα ταινιών (για την ταινία «Rust» οπλουργός είναι η Χάνα Γκουτιέρες) είχε ρυθμίσει το όπλο και άλλα δύο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Τέλος, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση και η αστυνομία είπε ότι η έρευνα παραμένει ανοιχτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...