295
Η κυβερνητική τροπολογία για την Ανάπλαση ΑΕ έσβησε τα χαμόγελα από την πρώτη συνάντηση (στη φωτογραφία) του απερχόμενου με τον εκλεγμένο δήμαρχο της Αθήνας | Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Μπακογιάννης απάντησε στον Δούκα για την Ανάπλαση ΑΕ: Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος – θα περιμένω μία συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 15:04
Η κυβερνητική τροπολογία για την Ανάπλαση ΑΕ έσβησε τα χαμόγελα από την πρώτη συνάντηση (στη φωτογραφία) του απερχόμενου με τον εκλεγμένο δήμαρχο της Αθήνας
|Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Μπακογιάννης απάντησε στον Δούκα για την Ανάπλαση ΑΕ: Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος – θα περιμένω μία συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 15:04

Με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) επέλεξε να απαντήσει ο Κώστας Μπακογιάννης στον διάδοχό του στον δήμο Αθηναίων Χάρη Δούκα για το θέμα που δημιουργήθηκε με την κατάθεση της επίμαχης τροπολογία για την Ανάπλαση Α.Ε.

Σε συνέχεια των αιχμών που άφησε ο κ. Δούκας για την απερχόμενη δημοτική αρχή  της πρωτεύουσας, αλλά και το timing της κατάθεση της «σκανδαλώδους» -όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε- τροπολογίας, ο κ. Μπακογιάννης τού επισημαίνει ότι η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημίου και το έργο του Μεγάλου Περιπάτου που είχε κατά τα άλλα άδοξο τέλος.

«Ο κ. Δούκας έπρεπε να ξέρει ότι η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημίου», αναφέρει στην ανάρτησή του και κάνει λόγο για «άθλια και χυδαία υπονοούμενα».

Στο ίδιο πλαίσιο ο Κώστας Μπακογιάννης  δηλώνει πως είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος, τον οποίο ενδεχομένως να ζητήσει ο κ. Δούκας και αντί κατακλείδας σημειώνει με νόημα ότι θα περιμένει -έστω και καθυστερημένα-  μία συγγνώμη….

«Θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη και ας αργήσει», καταλήγει ο Κώστας Μπακογιάννης στην ανάρτησή του (δείτε τη ολόκληρη κάτω).

Νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απέρριψε τις καταγγελίες Δούκα περί «σκανδαλώδους τροπολογίας», ενημερώνοντας ότι με τον νέο νόμο και το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο κυρώθηκε από τη Βουλή μόλις πριν από έναν μήνα πριν, η  επιλογή των διοικήσεων γίνεται πλέον μέσω ΑΣΕΠ.

«Ούτε χέρια αλλάζει, ούτε σκανδαλώδης τροπολογία είναι. Όποιος και να ήταν δήμαρχος, δεν θα μπορούσε πλέον να διοικεί την εταιρεία του Δημοσίου ο ίδιος ή κάποιος της αρεσκείας του. Ούτε του υπουργού ούτε κανενός», ξεκαθάρισε η κυρία Μενδώνη. Πλέον, τόνισε, «μπαίνουμε σε μία αξιολόγηση αντικειμενικών διοικήσεων, αυτό είναι μέσω ΑΣΕΠ και αυτό είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...