388
Ο Χάντερ Μπάιντεν προσέρχεται στο δικαστήριο, την Πέμπτη | REUTERS/Hannah Beier

Ο Μπάιντεν για τον γιο του: Δεν θα του απονείμω χάρη αν καταδικαστεί

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 09:33
Ο Χάντερ Μπάιντεν προσέρχεται στο δικαστήριο, την Πέμπτη
|REUTERS/Hannah Beier

Ο Μπάιντεν για τον γιο του: Δεν θα του απονείμω χάρη αν καταδικαστεί

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 09:33

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ, ο οποίος δικάζεται στο Ντέλαγουερ για παραβίαση του νόμου που απαγορεύει σε χρήστες ναρκωτικών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον γιο του.

Απάντησε επίσης «ναι» στην ερώτηση εάν θα δεχτεί το αποτέλεσμα της δίκης, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει δηλώσει αθώος σε τρεις κατηγορίες ότι δεν αποκάλυψε πως ήταν χρήστης ναρκωτικών όταν αγόρασε ένα περίστροφο το 2018 και ότι κατείχε παράνομα το όπλο επί 11 ημέρες. Εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, αν και συνήθως οι ποινές για τέτοια αδικήματα είναι μικρότερες.

Στο μεταξύ, μετά την πρώην σύζυγό και πρώην σύντροφο που κατέθεσαν στη δίκη την Πέμπτη, σειρά είχε η χήρα του αδερφού του, Μπο Μπάιντεν, η οποία είπε στο δικαστήριο ότι είχε βρει κοκαΐνη-κρακ και ένα περίστροφο στο φορτηγάκι του, ενισχύοντας το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο Χάντερ είναι ο πρώτος γιος προέδρου εν ενεργεία, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία άλλωστε έχει παραδεχθεί δημοσίως και την έχει περιγράψει στο βιβλίο του.

Η Χάλι Μπάιντεν, ο σύζυγος της οποίας πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του Χάντερ Μπάιντεν ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν ότι κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra.

Είπε ότι φοβόταν πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο.

«Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η Χάλι Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων.

Η Χάλι έχει πει επίσης ότι είχε συνάψει σχέση με τον Χάντερ, μετά τον θάνατο του Μπο, στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Ο Χάντερ Μπάιντεν επιμένει πως είναι αθώος. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αμπι Λόουελ υπογράμμισε ότι ο πελάτης του δεν έκανε χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το όπλο, τον Οκτώβριο του 2018, και συμπλήρωσε πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές αφού δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως τοξικοεξαρτημένο εκείνη την εποχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...