442
Ο Τζο Μπάιντεν αποβιβάζεται από το AirForce One. Μόλις έχει προσγειωθεί στο Ντελαγουέαρ, όπου θα απομονωθεί λόγω κορονοϊού | REUTERS/Tom Brenner

Ο Μπάιντεν έχει κορονοϊό και συνεχίζει να πιέζεται για να φύγει

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2024, 09:58
Ο Τζο Μπάιντεν αποβιβάζεται από το AirForce One. Μόλις έχει προσγειωθεί στο Ντελαγουέαρ, όπου θα απομονωθεί λόγω κορονοϊού
|REUTERS/Tom Brenner

Ο Μπάιντεν έχει κορονοϊό και συνεχίζει να πιέζεται για να φύγει

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2024, 09:58

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ήπια συμπτώματα, επιστρέφει στο Ντέλαγουερ για να απομονωθεί, αλλά «θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Ο Τζο Μπάιντεν, μόλις διαγνώστηκε με κορονοϊό, ακύρωσε την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου ομιλία του στο Λας Βέγκας, όπως γράφει ο Guardian.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παρουσιάσει συμπτώματα λίγο πριν πάει να μιλήσει στο ετήσιο Συνέδριο της οργάνωσης UnidosUS στη Νεβάδα και μετά από μεγάλη καθυστέρηση η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Τζάνετ Μουργκούγια, είπε στους συγκεντρωμένους ότι τελικά δεν θα ανέβαινε στο βήμα.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, εξέδωσε μια δήλωση η οποία ανέφερε: «Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19». Το συνοδευτικό ιατρικό σημείωμα ανέφερε ότι ο Μπάιντεν έχει ρινική καταρροή, μη παραγωγικό βήχα και «γενική αδιαθεσία» και ότι έλαβε ήδη τις πρώτες δόσεις αντιικού φαρμάκου. Ο Μπάιντεν είχε ασθενήσει και το 2022 με Covid.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση: «Είναι εμβολιασμένος και έχει ήπια συμπτώματα. Θα επιστρέψει στο Ντέλαγουερ όπου θα απομονωθεί και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει τακτικά για την κατάσταση του προέδρου».

Βίντεο που δημοσίευσε αργότερα η Dailymail δείχνει τον Μπάιντεν να βγαίνει αργά από από το Air Force One το βράδυ της Τετάρτης επιστρέφοντας στο Ντέλαγουερ. Ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να κάνει πολλές φορές παύσεις, προτού φορέσει μάσκα μέσα στο μαύρο προεδρικό SUV. Φαίνεται, επίσης, να χρειάζεται κάποια βοήθεια για να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, πριν η αυτοκινητοπομπή απομακρυνθεί.

Η είδηση για την υγεία του Μπάιντεν ήρθε σε μια συγκυρία κατά την οποία ο 81χρονος πρόεδρος δέχεται σοβαρές πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του, δίνοντας την ευκαιρία στους Δημοκρατικούς να επιλέξουν άλλο υποψήφιο. Οι πιέσεις ξεκίνησαν μετά την πολύ κακή απόδοσή του στο ντιμπέιτ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ τον προηγούμενο μήνα.

Την Τετάρτη, ο βουλευτής της Καλιφόρνια και υποψήφιος για τη Γερουσία Ανταμ Σιφ έγινε ο πιο υψηλού προφίλ εκπρόσωπος των Δημοκρατικών που ζήτησε από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί από την εκστρατεία του. Η δήλωσή του ακολούθησε μια αναφορά του Τζόναθαν Καρλ, στο ABC News, ότι ο Τσακ Σούμερ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία και πιστός σύμμαχος του προέδρου, είχε πει στον Μπάιντεν το Σάββατο ότι θα έπρεπε να τερματίσει την υποψηφιότητά του για άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο.

Η Νάνσι Πελόσι, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην παράταξη, τόνισε πρόσφατα πως αν παραμείνει ο Μπάιντεν θα «καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...