162
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» διακρίνεται σε άσκηση νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, τον Ιούλιο | ΥΠΕΘΑ/Intime

Ο Μπάιντεν έστειλε αεροπλανοφόρο και τη συνοδεία του στην Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 11:08
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» διακρίνεται σε άσκηση νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, τον Ιούλιο
|ΥΠΕΘΑ/Intime

Ο Μπάιντεν έστειλε αεροπλανοφόρο και τη συνοδεία του στην Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 11:08

Στην ανατολική Μεσόγειο κατευθύνονται αμερικανικό αεροπλανοφόρο και άλλα πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, έτοιμα να βοηθήσουν το Ισραήλ, μετά την μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν έδωσε εντολή στην ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» να πλεύσει στην περιοχή.

Το αεροπλανοφόρο και οι περίπου 5.000 ναύτες του συνοδεύονται από έξι καταδρομικά και αντιτορπιλικά, καθώς και πολεμικά αεροσκάφη, σε μια επίδειξη δύναμης που προορίζεται να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε ό,τι χρειαστεί.

Η μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων υπογραμμίζει τη μεγάλη ανησυχία των ΗΠΑ. Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε επίσημα τον πόλεμο την Κυριακή και έδωσε το πράσινο φως για «σημαντικά στρατιωτικά βήματα» για αντίποινα κατά της Χαμάς.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και έδωσε εντολή να παρασχεθεί όποια βοήθεια ζητηθεί από την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αμερικανοί πολίτες ανάμεσα στους νεκρούς που άφησαν πίσω τους σε ισραηλινό έδαφος οι τρομοκράτες της Χαμάς, καθώς και στους ομήρους που έχουν μεταφέρει στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...