180
Ο Τζο Μπάιντεν καθώς κατεβαίνει από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force. Ο αμερικανός πρόεδρος δεν κρύβει την ανησυχία του για την ένταση στη Μέση Ανατολή. | REUTERS/Michael A. McCoy

Ο Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον λόγω Ιράν

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 21:08
Ο Τζο Μπάιντεν καθώς κατεβαίνει από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force. Ο αμερικανός πρόεδρος δεν κρύβει την ανησυχία του για την ένταση στη Μέση Ανατολή.
|REUTERS/Michael A. McCoy

Ο Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον λόγω Ιράν

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 21:08

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στην Ουάσιγκτον για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, μια ημέρα αφότου είπε ότι αναμένει μια ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ «νωρίτερα, παρά αργότερα», στέλνοντας ωστόσο μήνυμα στο Ιράν «να μην το κάνει».

Ο Μπάιντεν διέκοψε το ταξίδι του στο Ντέλαγουερ το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο, για να συζητήσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη έχει απειλήσει να απαντήσει στην επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας ανώτερο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και έξι ακόμη αξιωματικοί. 

Πράξη πειρατείας

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει «αμέσως» το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα κοντά στα Στενά του Ορμούζ και καταδίκασε αυτήν την «πράξη πειρατείας».

«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουότσον. «Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...