450
O Ευάγγελος Αποστολάκης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega | Mega/WebTV

Ο Αποστολάκης άδειασε τον Τσίπρα για να δικαιολογήσει τον Κασσελάκη: Κανείς δεν ξέρει τα εθνικά

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 22:25
O Ευάγγελος Αποστολάκης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega
|Mega/WebTV

Ο Αποστολάκης άδειασε τον Τσίπρα για να δικαιολογήσει τον Κασσελάκη: Κανείς δεν ξέρει τα εθνικά

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 22:25

Στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τον Στέφανο Κασσελάκη, οι υποστηρικτές του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να εκτεθούν οι ίδιοι —ή ακόμα να εκθέσουν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ναυάρχου ε.α. και πρώην υπουργού. Ο οποίος βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Mega και για δικαιολογήσει τα περί «κρατιδίου» των Τούρκων στην Κύπρο που εκστόμισε μια μέρα νωρίτερα, από το Αιγάλεω, ο κ. Κασσελάκης, σχολίασε πως «με την τριβή μαθαίνει κανείς τα εθνικά θέματα» – για να προσθέσει: «Ούτε ο Τσίπρας γνώριζε».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, και υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος, μίλησε στην εκπομπή «Livenews» στο Mega, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φράση για τα Κατεχόμενα που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, χαρακτηρίζοντας την περιοχή «κρατίδιο».

«Όσο και να τα γνωρίζει κάποιος τα θέματα αυτά ο ειδικός δίπλα του θα πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι ο Κασσελάκης που δεν τα γνωρίζει, κανείς δεν τα γνωρίζει πριν να εμπλακεί με το θέμα. Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης και ο οποιοσδήποτε όταν ξεκινήσαν την πορεία τους δεν τα γνώριζαν τα θέματα στον βαθμό που πρέπει… Με την τριβή τα μαθαίνεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Παράλληλα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης «όταν θα χρειαστεί», όταν δηλαδή γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτά που πρέπει να μάθει, θα τα μάθει», τονίζοντας πως είναι ένας άνθρωπος που «μαθαίνει γρήγορα».

«Είναι άδικο να κάνουμε κόντρα γνώσεων για το ποιος ξέρει και ποιος δεν ξέρει τα Ελληνοτουρκικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε πως η εμφάνιση Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, μέχρι την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, η κούρσα διαδοχής ήταν «υποτονική».

«Ο κόσμος νοιάζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και το δείχνει, οι άνθρωποι είδαν μια ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το μεγάλο μειονέκτημα της υποψηφιότητας Κασσελάκη, δηλαδή ότι θα είναι εκτός Βουλής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν δεν παραιτηθεί κάποιος βουλευτής Επικρατείας, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι «μόλις γίνει η επιλογή, θα δούμε πως θα επιλυθεί. Υπάρχουν λύσεις, το ιδανικό θα ήταν να είναι στη Βουλή». Ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να εκπροσωπηθεί εντός της Βουλής από άλλο πρόσωπο.

«Ο κόσμος έχει μια νέα ελπίδα με τον Κασσελάκη, δεν ξέρω τι θα γίνει στη Βουλή, θα το δούμε, δεν είναι της στιγμής. Ο κόσμος θέλει να ευοδωθούν οι ελπίδες και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει κόμμα που μπορεί να αξιώσει τη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε.

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε και για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα πρέπει να τους βρει όλους μαζί. «Πρέπει αύριο να είμαστε όλοι μαζί, να δουλέψουμε μαζί. Ο Κασσελάκης αυτό λέει, δεν αποκλείει κανέναν. Κανείς δεν περισσεύει από τον χώρο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...