210
|

Ο αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς – Νέα βεβήλωση τάφου στα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 12:58

Ο αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς – Νέα βεβήλωση τάφου στα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 12:58

Για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες πέντε εβδομάδες, άγνωστοι κατέστρεψαν τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων. To γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Ιωαννιτών, του Μωυσή Ελισάφ.

Ενα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στον ίδιο χώρο και στις αρχές Αυγούστου.

Η νέα βεβήλωση ταφικού μνημείου στο νεκροταφείο Ιωαννίνων, πόλη που μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα είχε τη δεύτερη πιο σημαντική –μετά από αυτή της Θεσσαλονίκης που επίσης εξολοθρεύτηκε– ισραηλιτική κοινότητα στην Ελλάδα, προκάλεσε και την αντίδραση του ΚΙΣΕ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

Ο αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα βανδαλίστηκε τάφος στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων. Οι ιερόσυλοι επέλεξαν την περίοδο των ιερών ημερών της εβραϊκής θρησκείας -από την εβραϊκή πρωτοχρονιά μέχρι την ημέρα του Εξιλασμού- για να εκδηλώσουν το αντισημιτικό τους μένος με τη φρικιαστική πράξη της μετακίνησης της ταφόπλακας ενός τάφου. Ντροπή!

Η πολιτεία και οι τοπικές αρχές οφείλουν επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας και των ιερών χώρων της σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα Ιωάννινα όπου το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης έχει στο παρελθόν υποστεί πολλαπλές επιθέσεις μίσους. Ας αφήσουν τους νεκρούς να αναπαυθούν!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...