1209
| REUTERS/Stephanie Keith/File Photo

Αίμα στο Χόλιγουντ: Ο Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε στα γυρίσματα του «Rust» τη διευθύντρια φωτογραφίας

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 09:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2021, 16:30
|REUTERS/Stephanie Keith/File Photo

Αίμα στο Χόλιγουντ: Ο Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε στα γυρίσματα του «Rust» τη διευθύντρια φωτογραφίας

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 09:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2021, 16:30

Είναι η στιγμή που η ζωή μιμείται την τέχνη, με τον πιο τραγικό τρόπο. Σε γυρίσματα ταινίας γουέστερν, ένας από τους πιο λαμπερούς πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Aλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε –είναι ένα φρικτό δυστύχημα είπαν οι παραγωγοί– τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη.

Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας «Rust», η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο Ράντσο Μπονάνζα Κρικ, στο Νέο Μεξικό, όπου και γίνονται τα γυρίσματα του «Rust».

Η Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο Τζόελ Σόουζα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, 48 ετών, εισήχθη σε ΜΕΘ, ωστόσο αργά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) έγινε γνωστό ότι έλαβε εξιτήριο. Συγκεκριμένα η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι «ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο». Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ο εκπρόσωπος πάντως του ιατρικού αυτού κέντρου, Αρτούρο Ντελγκάδο, απάντησε ότι δεν του επιτρέπεται να δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για ασθενείς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής για τα γυρίσματα μιας σκηνής, είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Τι έγινε όμως; Εκπυρσοκρότησε το πιστόλι; Πυροβόλησε ο Μπάλντουιν κατά λάθος προς τη Χάτσινς αλλά και τον Σόουζα, νομίζοντας ότι το όπλο έχει άσφαιρα; Από το γραφείο του σερίφη είπαν ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες, βεβαίως και ο ίδιος ο Μπάλτουιν. Ως αυτό το στάδιο δεν ασκήθηκε κάποια ποινική δίωξη, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

To καστ και το συνεργείο του «Rust» πριν από λίγες ημέρες – τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία (Instagram/halynaHatchins)

Η εφημερίδα Santa Fe – New Mexican δημοσίευσε φωτογραφίες του σοκαρισμένου Αλεκ Μπάλντουιν μετά το περιστατικό, οι οποίες αναπαρήχθησαν στα social media: ο ηθοποιός εμφανίζεται απαρηγόρητος έξω από το γραφείο του σερίφη, έχοντας βάλει τα κλάματα.

Εκπρόσωπος των παραγωγών του «Rust» είπε: «Ολοι οι ηθοποιοί και το συνεργείο είμαστε συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους αγαπημένους της Χαλίνα. Η παραγωγή του φιλμ αναστέλλεται επ’ αόριστον και συνεργαζόμαστε πλήρως με το Αστυνομικό Τμήμα της Σάντα Φε. Θα προσφέρουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον συνδέεται με το φιλμ, καθώς προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτό το φρικτό συμβάν».

Ποια ήταν η Χαλίνα Χάτσινς

Οι Los Angeles Times έγραψαν ότι η Χάτσινς έχασε τη ζωή της ακριβώς την περίοδο που η καριέρα της απογειωνόταν. Γεννημένη στην Ουκρανία, η Χαλίνα έζησε τα πρώτα της χρόνια σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Αφού εργάστηκε πρώτα στη Βρετανία, γυρίζοντας ντοκιμαντέρ, μετακόμισε στο Λος Αντζελες, όπου έφτιαξε την οικογένειά της –ήταν μητέρα ενός αγοριού– και την καριέρα της: το 2015 αποφοίτησε από τη σχολή του Αμερικανικού Ιντσιτούτου Κινηματογράφου (AFI), το 2019 ήταν πια στον κατάλογο με τους ανερχόμενους αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος στη διεύθυνση φωτογραφίας.

Το θύμα των πυροβολισμών, η Χαλίνα Χάτσινς

Είχε ήδη αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από δουλειές της σε φιλμ του λεγόμενου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, όπως το «Archenemy», το «Blindfire» και το «The Mad Hatter» –η εργασία της σε παραγωγή του Netflix ήταν το μεγάλο βήμα που θα της άνοιγε τον δρόμο για τα στούντιο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halyna Hutchins (@halynahutchins)

Η ταινία «Rust», σε σενάριο και σκηνοθεσία Σόουζα, έχει τον Αλεκ Μπάλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο.

Ο Αλεκ Μπάλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live».

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας «The Crow». Το όπλο είχε φορτωθεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε ότι ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44, μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που ελευθερώθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Οπως αναφέρει το BBC, ειδικοί επί των όπλων είναι υπεύθυνοι στα σετ των παραγωγών και συμβουλεύουν προσωπικό και ηθοποιούς για τη σωστή τους χρήση.

Ο Μπιλ Ντέιβις, ειδικός στα όπλα που έχει εργαστεί σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές, εξήγησε: «Αν κάποιος έβαλε αληθινή σφαίρα στο όπλο, πρώτον, δεν θα έπρεπε καν να εργάζεται στα γυρίσματα, δεύτερον, θα έπρεπε να έχουν ελέγξει το όπλο με ένα μολύβι μέσα στη θαλάμη και έναν φακό για να σιγουρευτούν ότι δεν εμποδίζει κάτι τον μηχανισμό και τρίτον, πρέπει να ελέγξουν τις σφαίρες που βάζουν μέσα».

Παρόλα αυτά, τα άσφαιρα είναι κι αυτά επικίνδυνα και μπορούν να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν. Πολλοί αναρωτήθηκαν στο Twitter, για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται ακόμα, τη στιγμή που μπορούν να αντικατασταθούν με ασφάλεια από ειδικά εφέ στον υπολογιστή. «Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούνται όπλα με άσφαιρα στα γυρίσματα πλέον. Θα πρέπει να απαγορευθούν», έγραψε χαρακτηριστικά ο  Κρεγκ Ζόμπελ, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που έχει δουλέψει στις σειρές «Westworld» και «Mare of Easttown».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...