286
Ο Γιάννης Οικονόμου στο τελευταίο του μπρίφινγκ παρουσιάζοντας τον διάδοχό του, Ακη Σκέρτσο | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ακης Σκέρτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος ως τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 13:11
Ο Γιάννης Οικονόμου στο τελευταίο του μπρίφινγκ παρουσιάζοντας τον διάδοχό του, Ακη Σκέρτσο
|INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ακης Σκέρτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος ως τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 13:11

Ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έως τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου βρέθηκε για τελευταία φορά στο συγκεκριμένο πόστο, του κυβερνητικού πορτ παρόλ – τώρα θα αφιερωθεί στην προσπάθεια επανεκλογής του ως βουλευτής στην περιφέρεια της Φθιώτιδας.

Οπως ανέφερε, τo προσεχές Σάββατο, 22 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει και επίσημα την προκήρυξη των εκλογών. Με βάση το Σύνταγμα (αρθρο 41) ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει από την κυρία Σακελλαροπούλου τη διάλυση της Βουλής επικαλούμενος «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας». Ωστόσο έχοντας προαναγγείλει εδώ και εβδομάδες την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 21 Μαΐου, αυτό αποτελεί μάλλον μια τυπικότητα.

Ο κ. Οικονόμου στην τελευταία του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν από τις εκλογές, προχώρησε σε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες θυμούνται τις κλειστές τράπεζες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Το ερώτημα είναι πάμε μπροστά ή στο επαχθές χθες», είπε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναφερθεί και στην υπόθεση του πρώην πια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. Τόνισε ότι αναδεικνύεται το πρόβλημα της κακοποιητικής συμπεριφοράς και της έμφυλης βίας που έχει πάρει ενδημικά στοιχεία και αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων.

«Βοηθήσαμε να σπάσει το απόστημα και να σηκωθεί το πέπλο της σιωπής» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό και θέλω να πιστεύω ότι έκανα πράξη τη δέσμευση μου αυτή», είπε ο κ. Οικονόμου, κλείνοντας την ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...