235
O Xουλουσί Ακάρ στις δηλώσεις του την Παρασκευή 18/2 | YouTube

O Aκάρ (απο)τρελάθηκε: Οι Ελληνες έχουν επεκτατικές βλέψεις και «σεβντά» με τα εξοπλιστικά!

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 12:07
O Xουλουσί Ακάρ στις δηλώσεις του την Παρασκευή 18/2
|YouTube

O Aκάρ (απο)τρελάθηκε: Οι Ελληνες έχουν επεκτατικές βλέψεις και «σεβντά» με τα εξοπλιστικά!

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 12:07

Για την πρόσφατη συνομιλία του με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προ διημέρου στις Βρυξέλλες (φωτογραφία κάτω), μίλησε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και αφού ανέφερε ότι έγινε σε θετικό κλίμα, επιδόθηκε σε ένα ακόμα από τα γνωστά παραληρήματα για την Ελλάδα, που «αυξάνει την ένταση» με προβοκατόρικες –όπως είπε– ενέργειες.

Με προβοκατόρικες ενέργειες η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει επιλεκτικά τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, κατήγγειλε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι έλληνες πολιτικοί (χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται) εκφράζουν επεκτατικές βλέψεις στις ομιλίες τους!

Ενοχλημένος προφανώς από τις τελευταίες κινήσεις ενίσχυσης του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ακάρ μιλησε για «σεβντά» (αγάπη) των Ελλήνων για τους εξοπλισμούς, τους οποίους, για μία ακόμη φορά, χαρακτήρισε «άδικο κόπο».

Προέβη μάλιστα και σε υποδείξεις προς την Αθήνα, να μη σπαταλά χρήματα για εξοπλισμούς, Και όλα αυτά την ώρα που στην Τουρκία φουντώνει το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν για την ακρίβεια και τον ανεξέλεγκτο καλπασμό του πληθωρισμού που συρρικνώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τα εισοδήματα των πολιτών.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας δεν έκρυψε ούτε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά αναδεικνύει τις τουρκικές προκλήσεις τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ όσο και σε επίπεδο ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι είναι λάθος των Βρυξελλών να αποδέχονται άκριτα τη συγκεκριμένη πρακτική της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...