443
Οι πρωταγωνιστές του «The Accountant 2», Τζον Μπέρνθαλ (αριστερά) και Μπεν Αφλεκ | REUTERS/Steve Marcus

Ο Αφλεκ λογιστής αλλά και… χορευτής στο «The Accountant 2»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2025, 19:12
Οι πρωταγωνιστές του «The Accountant 2», Τζον Μπέρνθαλ (αριστερά) και Μπεν Αφλεκ
|REUTERS/Steve Marcus

Ο Αφλεκ λογιστής αλλά και… χορευτής στο «The Accountant 2»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2025, 19:12

Με την ευκαιρία της προβολής της νέας ταινίας «The Accountant 2» η Corriere della Sera αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τον πρωταγωνιστή της, Μπεν Αφλεκ. «Είναι ταινία δράσης αλλά και κωμωδία τύπου ‘‘The Odd Couple’’» είπε ο ηθοποιός, παραπέμποντας στην αμερικανική κωμωδία του 1968 με τους Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου. Το νέο φιλμ είναι η συνέχεια του ομότιτλου πρώτου, παραγωγής 2016. Σε εκείνο ο Αφλεκ είχε υποδυθεί τον Κρις Γουλφ, έναν λογιστή με αυτισμό που έπρεπε να ξεπλύνει μαφιόζικο χρήμα.

«Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Αφλεκ είναι πολύ καλύτερος ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης παρά ως ηθοποιός. Το πρόσωπό του είναι ιδανικό για χαρτοπαίχτη πόκερ, αλλά τον κάνει μέτριο ως ηθοποιό. Κέρδισε δύο Οσκαρ, το 1998 για την ταινία ‘‘Good Will Hunting’’ και το 2013 για το ‘‘Argo’’, αλλά ως σεναριογράφος. Ωστόσο αυτή η φάτσα του χαρτοπαίκτη είναι ιδανική για την ερμηνεία του ρόλου του στο ‘‘The Accountant 2’’, ρόλου ‘‘σοφού’’, που επικοινωνεί πολύ καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους».

Η Corriere έδωσε τις παραπάνω συστάσεις για να δικαιολογήσει την κρίση της ότι το δεύτερο φιλμ ήρθε κατόπιν «επιμονής του κοινού», που τόσο αγάπησε την πρώτη ταινία, «αν και στον ίδιο τον Αφλεκ δεν αρέσουν οι συνέχειες και έχει κάνει ελάχιστες στη σαραντάχρονη καριέρα του». Ενέδωσε, λοιπόν, και κάλεσε ξανά τον σκηνοθέτη Γκάβιν Ο’Κόνορ για να συνεργαστούν. Αυτή τη φορά ο Γουλφ θα έχει στο πλευρό του και τον αδελφό του, ονόματι Μπραξ, χαρακτήρα που υποδύεται ο Τζον Μπέρνθαλ.

Είπε ο Αφλεκ: «Είναι ταινία δράσης αλλά το κωμικό στοιχείο παίζει μεγάλο ρόλο. Αφηγείται τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο αδελφών μέσα από απίθανες ερωτικές περιπέτειες. Κάποτε είδα ένα βίντεο για δυο αετόπουλα σε μια φωλιά. Σε κάποιο σημείο ο ένας αετός πέταξε εκτός αετοφωλιάς τον άλλον, τον πιο αδύναμο. Δεν ήταν ωραίο πράγμα, έτσι όμως τον βοήθησε να μάθει να πετάει. Ε, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο φιλμ».

Ο Αφλεκ είχε ήδη μελετήσει πολύ για την πρώτη ταινία. «Εκανα έρευνα σε παιδιά με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Το γονίδιο του αυτισμού είναι σπουδαίο. Αν δεν υπήρχε, δεν θα είχαμε τους μεγαλύτερους μαθηματικούς, δεν θα είχαμε τον Αϊνστάιν ή τον Μότσαρτ» είχε πει. Τώρα, ως πρωταγωνιστής του «2», διαπρέπει σε χορευτικές φιγούρες της κάντρι.

«Δεν είμαι σπουδαίος χορευτής, αλλά ήταν συγκινητικό να παίζω έναν άνδρα που για να κάνει μια ρομαντική σχέση είναι πρόθυμος να κάνει τον χορευτή. Οταν αρχίζει κάποια σχέση δεν ξέρεις ακριβώς πώς να συμπεριφερθείς και συνεχώς αναρωτιέσαι πώς φαίνεσαι στο άλλο πρόσωπο, αν θέλει να σε βλέπει να κάνεις αστεία, κ.λπ. Θέλεις τη σύνδεση, όμως αγνοείς πώς θα την πετύχεις. Στο φιλμ ο Κρις δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον χορό αναλύοντας τις φιγούρες με μαθηματικό τρόπο. Ετσι τα καταφέρνει…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...