342
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, στην Ταϊπέι | REUTERS/Ann Wang

Nvidia: Στα $3 τρισ. η αξία της – Ξεπέρασε την Apple

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 10:15
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, στην Ταϊπέι
|REUTERS/Ann Wang

Nvidia: Στα $3 τρισ. η αξία της – Ξεπέρασε την Apple

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 10:15

Η αξία της Nvidia ξεπέρασε τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια, φέρνοντας την εταιρεία ημιαγωγών στη δεύτερη θέση των πιο πολύτιμων, εισηγμένων στο χρηματιστήριο, εταιρειών παγκοσμίως, πάνω και από την Apple.

Πρόκειται για την τρίτη εταιρεία που ξεπερνάει τα τρία τρισ. δολάρια με την Apple να το κάνει πρώτη τον Ιανουάριο του 2022 και τη Microsoft να ακολουθεί, τον Ιανουάριο του 2024.

Η τιμή της μετοχής της Nvidia αυξήθηκε περισσότερο από 5% την Τετάρτη, φτάνοντας τα 1.224 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της έχει καταγράψει άνοδο 3.224% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Χάρη στις επενδύσεις της στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η εταιρεία έχει σκαρφαλώσει με αστραπιαία ταχύτητα από πέρυσι, στη σχετική λίστα.

Η Nvidia βρίσκεται πίσω μόνο από την Microsoft, έναν άλλο βασικό παράγοντα στον κλάδο χάρη στις επενδύσεις της στην OpenAI, που ανέπτυξε το Chat GPT.

Έχοντας αποτιμηθεί σε δύο τρισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, η Nvidia πυροδότησε ένα νέο κύμα αγορών μετοχών αφού ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο μήνα για τη λεγόμενη διάσπαση μετοχών.

Η κίνηση αυτή θα δεκαπλασιάσει τον αριθμό των μετοχών και θα μειώσει ανάλογα την αξία τους, μια αλλαγή που στοχεύει να κάνει τις μετοχές πιο προσιτές στους μικροεπενδυτές.

Αυτό θα γίνει την Παρασκευή και αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για τη μετοχή της.

Η αμερικανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και ήταν αρχικά γνωστή για την κατασκευή μικροτσίπ που επεξεργάζεται γραφικά, κυρίως για videogames.

O διευθύνων σύμβουλός της, Τζένσεν Χουάνγκ, έχει πει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η νέα βιομηχανική επανάσταση.

Η εταιρεία του σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη, αναφέροντας πωλήσεις 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο έως τις 28 Απριλίου -υπερτριπλάσιες σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023 και αυξημένες κατά 18% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αισιοδοξία για την ΤΝ είναι μια από τις δυνάμεις πίσω από τη μεγάλη άνοδο των κερδών των τεχνολογικών κολοσσών τον περασμένο χρόνο, που ώθησε τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq σε νέα ρεκόρ την Τετάρτη, στις ΗΠΑ.

Η Apple φαινόταν να χάνει αξία νωρίτερα φέτος καθώς η αύξηση των πωλήσεών της είχε σταματήσει.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, οι μετοχές της έχουν ενισχυθεί, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν πώς η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει την ΤΝ στη δική της στρατηγική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...