453
Δύο καρέ από το βίντεο της κρυφής μετάληψης στον Αγιο Νικόλαο στο Κουκάκι |

Ντροπή: Ιερείς έδιναν Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα – εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2020, 19:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/04/2020, 19:55
Δύο καρέ από το βίντεο της κρυφής μετάληψης στον Αγιο Νικόλαο στο Κουκάκι
|

Ντροπή: Ιερείς έδιναν Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα – εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2020, 19:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/04/2020, 19:55

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, χωρίς αυτό θα είχαν ξεφύγει από την προσοχή των Αρχών καθώς είναι εμφανές ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση κληρικών και πιστών — όχι βέβαια και των μικρών παιδιών που στην αγκαλιά των γονιών τους κοινώνησαν χωρίς να ερωτηθούν, εν μέσω επιδημίας κορονοϊού.

Το ένα περιστατικό έγινε σε εκκλησία στο Κουκάκι, το άλλο στην Κέρκυρα, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, και ενώ τέτοιες τελετουργίες απαγορεύονται τόσο από το κράτος όσο και από την Ιερά Σύνοδο, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας ανάσχεσης της διασποράς της νόσου Covid-19 στη χώρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών εικόνων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς σε δήλωσή του τόνισε ότι «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι, σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αρχιεπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστκαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρόμοια περίπτωση κοινωνίας πιστών καταγράφηκε και στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το corfupress.com παρούσα στην εκκλησία ήταν και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η οποία προ ημερών δημοσιοποιούσε μηνύματα για #μενουμεσπιτι!

Λίγο μετά την παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και του ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς τα όσα συνέβησαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

Ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.

H αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...