332
O πρίγκιπας Ανδρέας σε πρόσφατη φωτό: ενίοτε το πολύ γέλιο βλάπτει | David Mirzoeff/ Pool via REUTERS/File Photo

Κόλαφος για το Μπάκιγχαμ η δίκη του πρίγκιπα Ανδρέα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 17:21
O πρίγκιπας Ανδρέας σε πρόσφατη φωτό: ενίοτε το πολύ γέλιο βλάπτει
|David Mirzoeff/ Pool via REUTERS/File Photo

Κόλαφος για το Μπάκιγχαμ η δίκη του πρίγκιπα Ανδρέα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 17:21

Μία ντροπιαστική για το Μπάκιγχαμ υπόθεση εξελίσσεται στο πλαίσιο του πολύκροτου «σκανδάλου Επστάιν»: ο πρίγκιπας του βρετανικού θρόνου Ανδρέας, τρίτος γιος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β’, θα δικαστεί στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για τριπλή σεξουαλική κακοποίηση της Αμερικανίδας Βιρτζίνια Τζούφρι, 38 ετών σήμερα – αυτό αποφάσισε νεοϋορκέζικο δικαστήριο.

Η Τζούφρι διεκδικεί έναν πακτωλό δολαρίων σε αποζημιώσεις υπέρ της, έτσι στο ηθικό ζήτημα προστίθεται και το οικονομικό για τον Ανδρέα και το παλάτι εν γένει.

Το κατηγορητήριο βασίζεται σε όσα έχει καταγγείλει η ίδια η παθούσα, η οποία προσδιόρισε στην εφηβεία της τις δύο πρώτες κακοποιήσεις της, υπέδειξε δε ως συνένοχη των πράξεων του πρίγκιπα Ανδρέα την ήδη καταδικασμένη για εκπόρνευση και εκμετάλλευση ανηλίκων Γκισλέιν Μάξγουελ, μία γυναίκα η οποία υπήρξε φίλη του αλλά και ερωμένη τού αυτόχειρα παιδεραστή Κροίσου Τζέφρι Επστάιν.

Η Μάξγουελ ήταν το πρόσωπο που «πάσαρε» στον Ανδρέα την Τζούφρι, η οποία, όπως γράφεται στα διεθνή Μέσα, ήταν «σεξουαλική σκλάβα» του Επστάιν. Τώρα η κατάσταση για τον πρίγκιπα καθίσταται δραματική από απόψεως κύρους, κάτι που ασφαλώς επηρεάζει και τον αλλεργικό στα σκάνδαλα βασιλικό θεσμό των Βρετανών. Μάλιστα η Repubblica έγραψε ότι στο Νησί ο στρατός πιέζει το παλάτι ώστε να προβεί σε αφαίρεση των τίτλων του Ανδρέα, στρατιωτικών και βασιλικών.

Η Τζούφρι δείχνει μία φωτογραφία της εφηβείας της: έτσι, δεκαεξάχρονη, τη βρήκε ο Επστάιν και την έκανε «σκλάβα» του… (Emily Michot/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images)

Στην ιστορία που φθείρει το παλάτι σε πολλά επίπεδα υπάρχει και οικονομικό σκέλος, σχετιζόμενο με το δημόσιο χρήμα της Βρετανίας: τα νομικά έξοδα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ανδρέας είναι τεράστια, όπως εξάλλου υπολογίζεται ότι θα είναι και η αποζημίωση την οποία θα υποχρεωθεί να καταβάλει στην Τζούφρι εφ’ όσον καταδικαστεί. Οι πρώτες πληροφορίες επιμένουν για εκποίηση ενός σαλέ στην Ελβετία, τα δολάρια από την πώληση του οποίου «ενδέχεται να μην επαρκούν» κιόλας!

Τα 70χρονα της Ελισάβετ Β’ στον αγγλικό θρόνο δεν εορτάζονται και με τον καλύτερο τρόπο πέραν της Νήσου είναι η αλήθεια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...