234
«Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα» | INTIMEnews

«Ντρέπομαι που είμαι ζωντανή»: Ξέσπασε 19χρονη που γλίτωσε από το δεύτερο βαγόνι στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 13:34
«Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα»
|INTIMEnews

«Ντρέπομαι που είμαι ζωντανή»: Ξέσπασε 19χρονη που γλίτωσε από το δεύτερο βαγόνι στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 13:34

Τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη κατάφερε να βγει ζωντανή μαζί με τον φίλο της μέσα από τα συντρίμμια του δεύτερου βαγονιού της αμαξοστοιχίας Inter City 62 – αυτό του κυλικείου, που μέσα σε μία στιγμή μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για δεκάδες άλλους συνομηλίκους της.

Σοκαρισμένη ακόμη από το δυστύχημα και τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων, η 19χρονη Βασιλική περιέγραψε στον ΑΝΤ1 όσα έζησε μαζί με τον Στέλιο (τον συμφοιτητή της στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται και αποσωληνώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα) τη στιγμή της σύγκρουσης του Ιnter City με την εμπορευματική αμαξοστοιχία και στα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μέχρι να εγκαταλείψουν το τρένο.

 «Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα. Επεσε και άλλο βαγόνι πάνω στο δικό μας, με σίδερα πάνω μας. Φώναξα τον Στέλιο. Μου είπε ότι είναι εδώ. Είχε τρύπα στο πάτωμα. Είχε ανοίξει το πάτωμα μπροστά μας. Βγήκαμε από εκεί, βγήκαμε έξω», ανέφερε στη περιγραφή της η Βασιλική.

«Βγήκαμε από το βαγόνι, είχε σκοτάδι παντού δεν ξέραμε προς τα πού να πάμε, και όταν βγήκαμε στον δρόμο, ακόμη δεν υπήρχαν ασθενοφόρα για να πάρουν τον κόσμο».

«Ντρέπομαι που επέζησα, ζητώ συγγνώμη από όσους ήταν στο βαγόνι και δεν τα κατάφεραν. Οκτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, εκείνοι όλοι πώς μπορούν και κοιμούνται; Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα», κατέληξε συγκλονισμένη για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...