152
Ο Μάριο Ντράγκι συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή | REUTERS/Piroschka van de Wouw

Ντράγκι σε ευρωπαίους ηγέτες: Η ΕΕ είναι ένα άστρο φωτεινό που μας δείχνει τον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 15:41
Ο Μάριο Ντράγκι συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

Ντράγκι σε ευρωπαίους ηγέτες: Η ΕΕ είναι ένα άστρο φωτεινό που μας δείχνει τον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 15:41

Οι ευρωπαίοι ηγέτες, συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, αποχαιρέτησαν τον απερχόμενο ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τους ζήτησε «να κρατήσουν στο νου τους την Ευρωπαϊκή Ενωση σαν άστρο φωτεινό που δείχνει τον δρόμο σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

«Ευχαριστούμε Μάριο. Σου ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον. Ο,τι χρειαστεί (Whatever it takes)», λέει στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο βέλγος πολιτικός αναφερόταν στην περίφημη φράση του Ντράγκι, όταν ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει τα πάντα για να υπερασπισθεί το ευρώ στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στο δικό του ευχαριστήριο μήνυμα αποχαιρετισμού προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ο ιταλός ηγέτης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει «πηγή ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης».

«Πρέπει αυτό να κρατήσουμε στο νου μας, σαν άστρο που μας δείχνει τον δρόμο, κυρίως σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς», είπε ο ιταλός πολιτικός καταχειροκροτούμενος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...