436
Η Τόρι Τόουι με τη στολή της αεροσυνοδού | detainedindubai.org

Ντουμπάι: Σε δίκη για… απόπειρα αυτοκτονίας μία ιρλανδή αεροσυνοδός

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 14:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/07/2024 10:34
Η Τόρι Τόουι με τη στολή της αεροσυνοδού
|detainedindubai.org

Ντουμπάι: Σε δίκη για… απόπειρα αυτοκτονίας μία ιρλανδή αεροσυνοδός

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 14:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/07/2024 10:34

Μια 28χρονη γυναίκα από την Ιρλανδία κατηγορείται από δικαστήριο του Ντουμπάι για «απόπειρα αυτοκτονίας», με πολιτικούς και ακτιβιστές να ζητούν την απελευθέρωσή της.

Μετά από παρέμβαση του Δουβλίνου, επέστρεψε στην Ιρλανδία.

Η Τόρι Τόουι, η οποία εργαζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως αεροσυνοδός, φέρεται να δέχθηκε επίθεση που της άφησαν σοβαρούς μώλωπες και άλλα τραύματα σε ένα βίαιο περιστατικό, που σχετίζεται με ενδοοικογενειακή βία.

Η Τόουι μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου της είπαν ότι κατηγορείται για απόπειρα αυτοκτονίας και κατάχρηση αλκοόλ, ανέφερε ο Guardian.

Η ηγέτης του Sinn Féin, Μαίρη Λου ΜακΝτόναλντ, η οποία την στηρίζει, δήλωσε στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας την Τρίτη ότι το διαβατήριο της Τόουι μπλοκαρίστηκε και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Ο πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις δήλωσε έτοιμος να «παρέμβει» στην υπόθεση. Ο Χάρις είπε ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση, αλλά σημείωσε ότι το Sinn Féin είχε θέσει το ζήτημα στον υπουργό Εξωτερικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα συνεργαζόταν με την ΜακΝτόναλντ «για να παρέμβουμε και να δούμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε μία ιρλανδή πολίτη σε μια κατάσταση που ακούγεται να είναι -με βάση αυτά που μου λέτε- οι πιο φρικτές συνθήκες».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε στο Sky News ότι είναι «ενήμερο για την υπόθεση και ότι παρέχει προξενική βοήθεια».

Η ΜακΝτόναλντ δήλωσε στο Κοινοβούλιο: «Βρίσκεται υπό απίστευτο άγχος. Η Τόρι είναι μια γυναίκα από το Ροσκόμον και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της».

Η Τόουι, η οποία μετακόμισε στο Ντουμπάι τον Απρίλιο του 2023, διέμενε σε ενοικιαζόμενο σπίτι με τη μητέρα της, Καρολάιν, η οποία ταξίδεψε για να είναι μαζί της.

Η υπόθεση εναντίον της ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου.

Η Ράντα Στίρλινγκ, διευθύνουσα σύμβουλος της ομάδας υπεράσπισης «Detained in Dubai», η οποία στηρίζει την οικογένεια, δήλωσε ότι καλεί τις αρχές της χώρας να αποσύρουν τις κατηγορίες, να άρουν την απαγόρευση ταξιδιού και να αφήσουν την Τόουι να πετάξει στην πατρίδα της με τη μητέρα της.

Η ίδια πρόσθεσε: «Της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα αυτοκτονίας και κατανάλωση αλκοόλ. Περιέργως, τα ΗΑΕ έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διαφημίσουν στους ξένους ότι το αλκοόλ είναι νόμιμο στη χώρα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατηγορούνται τακτικά για κατανάλωση και κατοχή αλκοόλ».

Τελικά, στις 11 Ιουλίου, η Τόουι επέστρεψε μαζί με τη μητέρα της στην Ιρλανδία, μετά από παρέμβαση της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...