334
Οι πρώτοι μηχανόβιοι έφτασαν στο Στέρτζις την Κυριακή | Twitter

Νότια Ντακότα: Φυλές Ινδιάνων σταματούν χιλιάδες μηχανόβιους που κατευθύνονται σε φεστιβάλ

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 10:49
Οι πρώτοι μηχανόβιοι έφτασαν στο Στέρτζις την Κυριακή
|Twitter

Νότια Ντακότα: Φυλές Ινδιάνων σταματούν χιλιάδες μηχανόβιους που κατευθύνονται σε φεστιβάλ

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 10:49

Αψηφώντας τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας που συνιστούν επιστήμονες και κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη, 250.000 μηχανόβιοι θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα στο Στέρτζις της Νότιας Ντακότα για να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη ετήσια συνάθροιση μοτοσικλετιστών στον κόσμο.

Οσο για μάσκα, ελάχιστοι φορούν από τους χιλιάδες μοτοσυκλετιστές που κατέκλυσαν τους δρόμους και τα καταστήματα της μικρής πόλης, με πληθυσμό 6.000 κατοίκους.

Πολλά τμήματα της γύρω περιοχής ανήκουν στους Ινδιάνους Σαιέν Ρίβερ Σιου, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι απαγορεύουν τη διέλευση των μοτοσικλετιστών από τη γη τους. Σε διάφορα σημεία ελέγχου που έχουν στήσει στην περιοχή τους, σταματούν τους μηχανόβιους και τους αναγκάζουν να βρουν άλλη διαδρομή για να καταλήξουν στο Στέρτζις.

Μιλώντας στην Guardian, αξιωματούχος των Σιου δήλωσε ότι θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση εμπορικών οχημάτων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως άλλωστε ορίζεται από τους κανονισμούς τους, ενώ ο φόβος για αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα μέλη της φυλής είναι μεγάλος.

Σημείο ελέγχου των Σιου πριν την είσοδο στην περιοχή τους – YouTube

Η πόλη δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τους μοτοσικλετιστές να συγκεντρωθούν εκεί ούτε να απαγορέψει την εκδήλωση, καθώς, όπως φαίνεται, τα 800 εκατ. δολάρια που αποφέρει κάθε χρόνο στο Στέρτζις, είναι μεγάλος πειρασμός…

Μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Επέζησα του κορονοϊού» ή «Θεός, όπλα και Τραμπ» είναι μερικά από αυτά που πωλούνται στα καταστήματα της πόλης, καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες είναι υποστηρικτές του αμερικανού προέδρου.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται και 34 συναυλίες.

Δορυφορική εικόνα οικοδομικών τετραγώνων με χιλιάδες μοτοσυκλέτες στους δρόμους του Στέρτζις – Satellite image ©2020 Maxar Technologies/Handout via REUTERS

«Ανυπομονούμε να δούμε τους επισκέπτες μας να ανακαλύπτουν όλα όσα η πολιτεία μας μπορεί να τους προσφέρει», είπε στο Fox News η ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ, πιστή στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η πολιτεία είναι μία από τις λίγες που δεν κάλεσε ποτέ τους πολίτες της να μπουν σε καραντίνα ή να φορούν μάσκα, όμως έως σήμερα έχει καταγράψει σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...