220
Απεργοί ιατροί διαδηλώνουν στη Σεούλ κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η αυξημένη ροή φοιτητών στις ιατρικές σχολές θα υποβαθμίσει την εκπαίδευση | EPA/JEON HEON-KYUN

Νότια Κορέα: Νέοι γιατροί εναντίον φοιτητών Ιατρικής!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 14:30
Απεργοί ιατροί διαδηλώνουν στη Σεούλ κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η αυξημένη ροή φοιτητών στις ιατρικές σχολές θα υποβαθμίσει την εκπαίδευση
|EPA/JEON HEON-KYUN

Νότια Κορέα: Νέοι γιατροί εναντίον φοιτητών Ιατρικής!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 14:30

Περίπου 9.000 νέοι ιατροί απεργούν στη Νότια Κορέα από την περασμένη εβδομάδα. Ποιοι είναι οι λόγοι της διαμαρτυρίας; Οι κακές συνθήκες εργασίας; Οι πολύ χαμηλοί μισθοί; Οχι, έγραψε η Corriere della Sera.

Οι νέοι γιατροί απεργούν επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων στις ιατρικές σχολές σε 5.000, από 3.000 φοιτητές! Νέοι εναντίον νέων, λοιπόν.

Οι νέοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η αυξημένη ροή φοιτητών στις ιατρικές σχολές θα υποβαθμίσει την ιατρική εκπαίδευση.

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στην Υγεία είναι δραματική: η Νότια Κορέα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ιατρών ανά κάτοικο στις χώρες του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), με 2,6 γιατρούς ανά 1.000 πολίτες.

Βέβαια, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι σε χειρότερη κατάσταση (στην Ιταλία 4,3 γιατροί για 1.000 πολίτες, στη Γερμανία 4,5, στην Αυστρία 5,5, στην Ελλάδα 6,3).

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιούν Σουκ-γιεόλ απείλησε να αφαιρέσει την άδεια ασκήσεων επαγγέλματος των απεργών ιατρών αν δεν επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η απεργία αυτή, πάντως, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, ακόμη και θύματα, σχολίασαν οι Ιταλοί, καθώς μια γυναίκα πέθανε κατά τη διακομιδή, αφού το ασθενοφόρο βρήκε διαθέσιμη κλίνη στο έβδομο από τα νοσοκομεία που πήγε.

Οι απεργοί ιατροί, από πλευράς τους, διαδηλώνουν κρατώντας πινακίδες που γράφουν σαφέστατα συνθήματα, όπως «Σταματήστε τον λαϊκισμό στην Υγεία».

Φυσικά, τον περασμένο Φεβρουάριο στα νοσοκομεία της Νότιας Κορέας προέκυψε το πρόβλημα της αναβολής προγραμματισμένων χειρουργείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...