221
Η Μπαέ Χιουν-τζιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι | EPA/YONHAP

Νότια Κορέα: Εφηβος τραυμάτισε γυναίκα βουλευτή

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2024, 14:48
Η Μπαέ Χιουν-τζιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι
|EPA/YONHAP

Νότια Κορέα: Εφηβος τραυμάτισε γυναίκα βουλευτή

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2024, 14:48

Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στη Νότια Κορέα εναντίον πολιτικού, μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης στις 2 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη, ένας έφηβος χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι γυναίκα βουλευτή, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν, συνελήφθη.

Το κυβερνών Κόμμα Λαϊκής Ισχύος ανακοίνωσε ότι η Μπαέ Χιουν-τζιν δέχθηκε επίθεση σε δρόμο στη συνοικία Γκάνγκναμ της Σεούλ και ζήτησε εις βάθος έρευνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι 15 ετών.

Ο ίδιος ρώτησε την Μπαέ ποιο είναι το όνομά της πριν τη χτυπήσει με μια μικρή πέτρα, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η βουλευτής αιμορραγούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα κίνητρά του.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Λι Τζε-μιουνγκ, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα, μάς στεναχωρεί η (σημερινή) επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος, Τζουνγκ Χε-γιονγκ. «Ζητούμε εξονυχιστική έρευνα και σκληρά μέτρα σε βάρος του δράστη».

Ο προσωρινός αρχηγός του κόμματος, Χαν Ντονγκ-χουν, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο ότι η Μπαέ έχασε αρκετό αίμα μετά την επίθεση αλλά ότι τώρα αναρρώνει, προσθέτοντας ότι τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...