257
Αποψη της πυρκαγιάς στο Ορος Τέιμπλ και του Κέιπ Τάουν, το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής | REUTERS/Mike Hutchings

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κέιπ Τάουν κατέστρεψε ιστορικά κτίρια του πανεπιστημίου

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 11:24
Αποψη της πυρκαγιάς στο Ορος Τέιμπλ και του Κέιπ Τάουν, το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής
|REUTERS/Mike Hutchings

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κέιπ Τάουν κατέστρεψε ιστορικά κτίρια του πανεπιστημίου

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 11:24

Ιστορικά κτίρια του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, κάηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στο όρος Τέιμπλ, στις παρυφές της πόλης.

Οι φλόγες κατέστρεψαν μέρος εστιατορίου πλάι στο μνημείο που έχει ανεγερθεί προς τιμήν του βρετανού εποίκου και πολιτικού Σέσιλ Ρόουντς, το οποίο προσφέρει εξαίρετη θέα στο λιμάνι, σε οικήματα και κτίρια του Πανεπιστημίου Κέιπ Τάουν, ένα από τα καλύτερα στην αφρικανική ήπειρο.

Ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν

Εκατοντάδες φοιτητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με τα πόδια, για να σωθούν από τις φλόγες και τον καπνό και να αναζητήσουν καταφύγιο. Απομακρύνθηκαν όλοι το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τις αρχές, καθώς ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς, που ξεκίνησε σε σημείο με χαμηλή βλάστηση.

Ενας παλιός μύλος, που θεωρείται μεγάλης ιστορικής αξίας για την πόλη, καταστράφηκε

Το Εθνικό Πάρκο του Ορους Τέιμπλ εκτείνεται σε μεγάλο τμήμα μιας ζώνης της πόλης που δεν έχει οικοδομηθεί. Εξω από τα όριά του βρίσκεται το πανεπιστήμιο.

Στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κέιπ Τάουν «λογοτεχνικοί θησαυροί χάθηκαν με τραγικό τρόπο», αλλά κάποια από τα «πιο πολύτιμα έργα» μπόρεσαν να σωθούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Πυροσβέστες επιχειρούν στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου

Το πανεπιστήμιο, που θεωρείται από τα καλύτερα στην ήπειρο, είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του στις πλαγιές του Ντέβιλς Πικ, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...