212
Σπεύσατε για τον εμβολιασμό σας, η έκκληση της κυβέρνησης στους πολίτες | ΙΝΤΙΜΕnews

Eμβολιασμοί από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 13:31
Σπεύσατε για τον εμβολιασμό σας, η έκκληση της κυβέρνησης στους πολίτες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Eμβολιασμοί από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 13:31

Με νομοθετική διάταξη στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια, είπε η κυβερνητική εκρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο μπρίφινγκ της Πέμπτης, εκτιμώντας ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των εμβολιασμών στη χώρα μας, επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων, θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Οπως υπογράμμισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.650.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 1.875.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό 17,8%.

Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και χτίζουν τείχος ανοσίας, είπε η κυρία Πελώνη, επαναλαμβάνοντας τη φράση του Πρωθυπουργού στο χθεσινό μήνυμά του και απηύθυνε νέο κάλεσμα στους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν:

«Οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι συμπολίτες μας που δεν εμβολιάστηκαν. Γι’ αυτό, όσοι βρίσκονται στις ομάδες προτεραιοποίησης –και ειδικότερα οι ευπαθείς και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία– ας σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα».

«Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο κάλεσμά της, επαναλαμβάνοντας μία ακόμη φράση του Πρωθυπουργού από το μήνυμά του την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...