335
| Aris Oikononou / SOOC

Νίκος Χαρδαλιάς: Από το Πεντάγωνο στην Ευρωβουλή;

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 18:27
|Aris Oikononou / SOOC

Νίκος Χαρδαλιάς: Από το Πεντάγωνο στην Ευρωβουλή;

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 18:27

Οταν ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εκείνη την πολυσυζητημένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου, ήταν 10 Αυγούστου και η χώρα ακόμα καιγόταν, είχε πει μεταξύ πολλών άλλων ότι η παραίτησή του είναι πάνω πάνω στο συρτάρι του Πρωθυπουργού και ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Επειτα ακολούθησε ο ανασχηματισμός. Και βρέθηκε από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο υφυπουργείο Αμυνας. Και ενδεχομένως οι πολιτικές φιλοδοξίες που δεν είχε τον Αύγουστο, να προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.

Αυτό προκύπτει, εφόσον τα όσα έγραψε η «Καθημερινή» την Πέμπτη έχουν βάση. Εγραψε συγκεκριμένα η στήλη «Θεωρείο» ότι ο κ. Χαρδαλιάς  λέει σε συνομιλητές του  πως σκέφτεται την υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, φυσικά με τη ΝΔ.

Βέβαια, οι επόμενες ευρωεκλογές θα γίνουν το 2024, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας, το 2023, που είναι και το καταληκτικό έτος διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αν αυτές δεν γίνουν νωρίτερα.

Αλλά φαίνεται ότι τα σενάρια που ήθελαν τον κ. Χαρδαλιά να κατεβαίνει στον Νότιο Τομέα της Αθήνας (είχε διατελέσει και δήμαρχος Ζωγράφου άλλωστε) ακυρώθηκαν, όπως και αυτή της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές γίνουν όντως στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023, χρονιά διεξαγωγής και αυτοδιοικητικών εκλογών, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και αρκετοί έχουν σπεύσει να προκαταλάβουν θέσεις στα κυβερνητικά ψηφοδέλτια –πχ. ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στην Α’ Αθηνών.

Γκλέτσος εναντίον Ζαχαράκη

Χαρακτηριστικά είναι αυτά που γράφτηκαν, επίσης στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής», για μια μεγάλη μάχη που αναμένεται να δοθεί για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιοχή που ίσως βρει μια πολιτική διέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια. Σύμφωνα λοιπόν με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο μάτι την περιφέρεια με πιθανότερο υποψήφιο τον Απόστολο Γκλέτσο που έχασε οριακά το 2019 –κατέβηκε ως ανεξάρτητος και στη β’ Κυριακή πήρε 47,61% έναντι 52,39% του υποψήφιου της ΝΔ Φάνη Σπανού. Ο τελευταίος ίσως μετρηθεί «πολύ αδύναμος» όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά και έτσι κάποιοι ήδη προκρίνουν το όνομα της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, που κατάγεται και από την Ευρυτανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...