300
|

Νίκος Παππάς: Κανένας αρμός της εξουσίας ανέλεγκτος τη δεύτερη φορά

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 15:35

Νίκος Παππάς: Κανένας αρμός της εξουσίας ανέλεγκτος τη δεύτερη φορά

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 15:35

Οποιος είχε αμφιβολίες αν η δήλωση Σπίρτζη «…με το καλό ή με το άγριο» αποτελεί κεντρική κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αν παρακολουθούσε την τηλεοπτική συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας (στον Attica) στην οποία συμμετείχε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, δεν θα είχε το παραμικρό ερώτημα: «…τη δεύτερη φορά κανένας αρμός της εξουσίας δεν θα μείνει ανέλεγκτος» δήλωσε ο κ. Παππάς, επιχειρώντας να εξηγήσει και τις γνωστές ρήσεις Πολάκη, ενώ απέφυγε να διαψεύσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ενδεχόμενο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Προφανώς ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες, έρχεται να εξειδικεύσει -επικυρώνοντας πολιτικά- τέσσερις σκόρπιες παρεμβάσεις:

  • Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας (Φεβ. 2020) από το βήμα της Βουλής, περί αρμών της εξουσίας που δεν κατόρθωσε να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Την αναφορά Πολάκη για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (Φθιν. 2018) και πιο συγκεκριμένα ότι «για να δούμε εξουσία πρέπει κάποιοι να μπουν φυλακή»
  • Τη μοναδική συνέντευξη της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, Μπέττυς Μπαζιάνα (Ιαν. 2018) όπου δήλωσε ότι «…ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία»
  • Αλλά και την πιο πρόσφατη δήλωση Σπίρτζη, σύμφωνα με την οποία «…ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει τη δημοκρατία με το καλό ή με το άγριο» (δις).

Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο ότι ο κ. Παππάς δηλώνει κάτι τέτοιο, ενώ βρίσκεται απολογούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και για τις παρεμβάσεις του, προκειμένου να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel και να επηρεαστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού πάνελ της Δευτέρας, ο κ. Παππάς δεν διέψευσε ότι η Κουμουνδούρου «φοβάται» αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στην επικείμενη αναμέτρηση.

«Θα είμαστε πάνω από κάθε κάλπη» ανέφερε, διανθίζοντας τις ανησυχίες του με εκφράσεις του τύπου «αυτοί είναι τραμπιστές και οπαδοί του Μπολσονάρο…» —εννοώντας την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...