260
Η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας όπως και οι άλλες πρωτοβουλίες της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο είναι «επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο Νίκος Δένδιας | REUTERS/Jonathan Ernst

Νίκος Δένδιας: «Εγώ είμαι υπουργός του Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2021, 10:24
Η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας όπως και οι άλλες πρωτοβουλίες της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο είναι «επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο Νίκος Δένδιας
|REUTERS/Jonathan Ernst

Νίκος Δένδιας: «Εγώ είμαι υπουργός του Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2021, 10:24

«Ουδέν ζήτημα ηγεσίας υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Οποιος αφήνει να εννοηθεί το αντίθετο απλώς “προβοκάρει”, για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση της Αριστεράς». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» έκλεισε οριστικά το ζήτημα που είχε ανακύψει μέσω δημοσιευμάτων περί δήθεν αρχηγικών βλέψεων του υπουργού Εξωτερικών, έπειτα από την παρέμβασή του στη Βουλή εναντίον των σχολίων του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την εποχή του Εμφυλίου, τα οποία εξάλλου προκάλεσαν και την διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Αυτό που είπα στη Βουλή εκτιμώ ότι θα το έλεγε οποιοσδήποτε άλλος υπουργός ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Απλώς έτυχε να εκπροσωπώ την κυβέρνηση εγώ. Για λογαριασμό της κυβέρνησης μίλησα» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Αν υφίσταται κάπου προσδοκία κρίσης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε ο Νίκος Δένδιας, «λυπάμαι αλλά πρόκειται για “ευσεβείς πόθους” που δεν πρόκειται να ευοδωθούν. Προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να επιτελώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά μου ως υπουργός Εξωτερικών.
Κάθε φορά που εκπροσωπώ τη χώρα, όπως συνέβη και με την επίσκεψη στην Αγκυρα, βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Τόνισε, δε ότι το σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζει ως επικεφαλής της ελληνικής Διπλωματίας, αποτελούν τμήμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και ότι ουδέποτε υπήρξε διάσταση απόψεων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Ολα αυτά που επιτεύχθηκαν, οι αλλεπάλληλες συμφωνίες με άλλες χώρες, η διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων στην πράξη, η διεύρυνση των συμμαχιών μας, η ενεργός παρουσία μας στις διεθνείς εξελίξεις, είναι επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και την εντολή του πρωθυπουργού που με επέλεξε, εκτελώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...