278
Ο Καρλ Νεχάμερ στο παλάτι Χόφμπουργκ της Βιέννης, κατά την ορκωμοσία του | REUTERS/Leonhard Foeger

Νεχάμερ προς Αυστριακούς: Εμβολιαστείτε για να βγείτε από το σπίτι σας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 16:05
Ο Καρλ Νεχάμερ στο παλάτι Χόφμπουργκ της Βιέννης, κατά την ορκωμοσία του
|REUTERS/Leonhard Foeger

Νεχάμερ προς Αυστριακούς: Εμβολιαστείτε για να βγείτε από το σπίτι σας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 16:05

Οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία θα παραμείνουν σε lockdown ακόμη και μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας για τον ευρύτερο πληθυσμό την Κυριακή, είπε ο νέος καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το διάρκειας τριών εβδομάδων καθολικό lockdown στην Αυστρία είχε στόχο να καταπολεμήσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που είχαν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ, με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα θέατρα, τα μουσεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα κλειστά.

Επιπλέον, τα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά για τους τουρίστες.

Μια εβδομάδα πριν από την επιβολή γενικού lockdown, οι ανεμβολίαστοι είχαν ήδη υποχρεωθεί να κλειστούν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για την εργασία τους, για περπάτημα και για απαραίτητα ψώνια.

«Το lockdown για τους ανεμβολίαστους παραμένει», είπε ο Νεχάμερ στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα για τον ευρύτερο πληθυσμό θα αρθούν την Κυριακή όπως είναι προγραμματισμένο.

Ωστόσο, πρέπει να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη σε συνάντηση που θα έχει η κυβέρνηση και οι ασκούντες επιρροή κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

«Για όλους τους ανεμβολίαστους, που υποφέρουν από το γεγονός ότι παραμένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση: μπορείτε να βγείτε από αυτό το καθεστώς αν αρπάξετε την ευκαιρία και εμβολιαστείτε», είπε ο Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει όσους περισσότερους γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ερωτηθείς αν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι το Σαββατοκύριακο, ο αυστριακός καγκελάριος απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με τους επαρχιακούς κυβερνήτες και ο στόχος είναι να ανοίξουν εκ νέου όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.

Το ερώτημα που παραμένει, είπε, είναι ποια μέτρα ασφαλείας και ποιοι περιορισμοί θα πρέπει να υιοθετηθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News