246
Ισραηλινά άρματα μάχης έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας | REUTERS/Amir Cohen

New York Times: Το Ισραήλ καθυστέρησε τη χερσαία επίθεση στη Γάζα λόγω του καιρού

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2023, 11:45
Ισραηλινά άρματα μάχης έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας
|REUTERS/Amir Cohen

New York Times: Το Ισραήλ καθυστέρησε τη χερσαία επίθεση στη Γάζα λόγω του καιρού

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2023, 11:45

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέβαλαν τη σχεδιαζόμενη εισβολή τους στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας για αρκετές ημέρες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ανέφεραν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι New York Times.

Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως αναβλήθηκε, εν μέρει εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, οι οποίες θα δυσκόλευαν τους ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς τους οποίους δεν κατονόμασε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να εμπλέξει το Ισραήλ σε έναν «αστικό πόλεμο», καθώς δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε καταφύγια και σε εκατοντάδες χιλιόμετρα υπόγειων σηράγγων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες περιμένουν πως η Χαμάς θα προσπαθήσει να εμποδίσει την προώθηση των Ισραηλινών ανατινάζοντας σήραγγες καθώς θα πλησιάζουν οι χερσαίες δυνάμεις, ανέφερε η ίδια πηγή. Κατά το ρεπορτάζ, η Χαμάς σχεδιάζει επίσης να στείλει ενόπλους πίσω από τις ισραηλινές γραμμές χρησιμοποιώντας το περίπλοκο σύστημα των σηράγγων, ενώ ένα στρατηγικό δίλημμα δημιουργείται από το γεγονός ότι οι δυνάμεις της ισλαμιστικής οργάνωσης μπορεί να οχυρωθούν κάτω από τη γη μαζί με ομήρους.

Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών. Τις χερσαίες δυνάμεις θα καλύπτουν μαχητικά αεριωθούμενα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού από την ξηρά και τη θάλασσα, κατέληξε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...