431
Αρχικά, όλα φαίνονταν ήρεμα στο αεροπλάνο: τίποτα δεν προμήνυε όσα ακολούθησαν | YouTube / Al Arabiya English

Νεπάλ: Live βίντεο επιβατών από τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 21:37
Αρχικά, όλα φαίνονταν ήρεμα στο αεροπλάνο: τίποτα δεν προμήνυε όσα ακολούθησαν
|YouTube / Al Arabiya English

Νεπάλ: Live βίντεο επιβατών από τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 21:37

Λίγες στιγμές πριν από το πλέον θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα του Νεπάλ εδώ και δεκαετίες την Κυριακή, τέσσερις φίλοι από την Ινδία, επιβάτες της μοιραίας πτήσης, αποφάσισαν να καταγράψουν την προσγείωση του αεροπλάνου σε βίντεο το οποίο μετέδιδαν ζωντανά στο Facebook.

Οι τέσσερις τους κατευθύνονταν στην Ποκάρα για το «ταξίδι της ζωής τους», όπως έγραψε ο Guardian, σκοπεύονητας να επισκεφτούν ναούς στην πόλη και να κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς στη διάσημη οροσειρά Αναπούρνα του Νεπάλ.

«Είναι πραγματικά διασκεδαστικό», ακούστηκε να λέει ένας από τους άνδρες στο βίντεο καθώς αγνάντευε την πόλη πάνω από την οποία περνούσε το αεροπλάνο.

Οι φίλοι του ακούγονταν να γελούν και να αστειεύονται καθώς η κάμερα στρέφεται στον χαμογελαστό Sonu Jaiswal, έναν 29χρονο πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος διατηρούσε μια μικρή επιχείρηση στην πατρίδα του, την Ινδία. Ολα φαίνονταν ήρεμα στο αεροπλάνο: δεν ακούστηκαν ανακοινώσεις εκτάκτου ανάγκης ή προειδοποιήσεις από τον πιλότο ή το προσωπικό.

Ξαφνικά, ωστόσο, το αεροπλάνο μοιάζει να αλλάζει κατεύθυνση με ένα δυνατό θόρυβο ενώ ακολουθεί η καταγραφή των ήχων της συντριβής του με το έδαφος. Για μερικές στιγμές ακόμη το κινητό κατέγραφε τις φλόγες από το σημείο του δυστυχήματος. Στιγμιαία διακρίνονταν και τα καμένα συντρίμμια του αεροσκάφους, προτού διακοπεί η μετάδοση, ενώ οι φωνές που ακούγονταν λίγο πριν είχαν σιωπήσει…

Το ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει ότι οι 68 επιβάτες και το τέσσερα μέλη του προσωπικού της πτήσης της Yeti Airlines δεν είχαν ιδέα ότι το αεροπλάνο βρισκόταν σε κίνδυνο λίγο πριν αυτό συντριβεί, συμπέρανε η βρετανική εφημερίδα.

Ο 21χρονος Vishal Koswal, στενός φίλος των τεσσάρων ανδρών που ακούγονταν ενθουσιώδεις στην αρχή του βίντεο, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του υλικού και τις ταυτότητες των εν λόγω επιβατών, ηλικίας 23 – 29 ετών.

Σε προηγούμενες κλήσεις του Koswal με την παρεά του, με τους οποίους θα ταξίδευε και ο ίδιος αν δεν παρίστατο μία οικογενειακή υποχρέωση η οποία τον κράτησε πίσω, οι φίλοι του δεν του μετέφεραν οποιαδήποτε πληροφορία ότι κάτι μπορεί να μη πήγαινε καλά με το αεροπλάνο.

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν μπορεί να δει ξανά το βίντεο, καθώς του είναι «πολύ επώδυνο». «Ημασταν σαν αδέλφια» ανέφερε, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι τους γνώριζαν είναι συντετριμμένοι.

Δείτε το επίμαχο βίντεο στο 00.00 – 01.23 (Προσοχή: Το περιεχόμενο μπορεί να ενοχλήσει ορισμένους αναγνώστες)

Τη Δευτέρα, την επομένη της πολύνεκρης τραγωδίας, με τουλάχιστον 68 από τους 72 επιβαίνοντες να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι είναι νεκροί, η κυβέρνηση του Νεπάλι κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή, παρότι ο καιρός ήταν καλός, επέβαιναν 57 υπήκοοι Νεπάλ, 5 υπήκοοι Ινδίας, 4 υπήκοοι Ρωσίας, 2 υπήκοοι Νότιας Κορέας και από 1 της Αργεντινής, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...