208
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νεότερο ανακοινωθέν: Σε κρίσιμη κατάσταση η Μαρινέλλα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 13:18
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νεότερο ανακοινωθέν: Σε κρίσιμη κατάσταση η Μαρινέλλα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 13:18

Κλινικά σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί την κατάσταση της Μαρινέλλας, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Υγεία», ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού και ενώ τραγουδούσε. Αμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ο απεικονιστικός έλεγχος έδειξε ότι η λιποθυμία προκλήθηκε από σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκε νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η κα Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας.

Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης, Ηλίας Ανδριανάκης και Κωνσταντίνος Σπέγγος.

Η εκδήλωση στο Ηρώδειο ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στη μακρά πορεία της Μαρινέλλας στο ελληνικό τραγούδι, με τη συμμετοχή του Αντώνη Ρέμου και πολυμελούς ορχήστρας. Συνεργάτες και άνθρωποι του περιβάλλοντος της τραγουδίστριας έλεγαν ότι «είχε κουραστεί πολύ στις πρόβες» για την εν λόγω συναυλία, ενώ τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και λίγη ώρα πριν βγει στη σκηνή, είχε αναφέρει πονοκεφάλους.

Η αντιμετώπιση των αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων μπορεί να είναι συντηρητική (με ειδική φαρμακευτική αγωγή) είτε επεμβατική (με διάφορες νευροχειρουργικές τεχνικές). Η θεραπευτική επιλογή βασίζεται στην ηλικία, τη γενική κατάσταση του ασθενούς αλλά και στο σημείο του εγκεφάλου όπου βρίσκεται το αγγείο που αιμορραγεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...