192
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας | IntimeSports

Νέος προπονητής της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 13:41
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας
|IntimeSports

Νέος προπονητής της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 13:41

Νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ΕΠΟ ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και συμφώνησαν ότι ο Σέρβος θα είναι ο  νέος κόουτς της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 61χρονος προπονητής είναι χαμηλών τόνων και έχει κερδίσει τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων κατά την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα τόσο με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό όσο και παλαιότερα με τη θητεία του σε Νίκη Βόλου, Ηρακλή και Παναχαϊκή.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού το 2021 και τον βοήθησε να κατακτήσει ένα κύπελλο και να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πολλά χρόνια αποτυχιών και εσωστρέφειας. Απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 -σε μία ακατανόητη για πολλούς κίνηση- προκειμένου να αναλάβει τον Παναθηναϊκό ο Τούρκος Φατίχ Τερίμ που απολύθηκε στο τέλος της σεζόν.

Ο Σέρβος θα κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε τελευταία φάση μεγάλης διοργάνωσης. Τελευταία μεγάλη αποτυχία της Εθνικής ήταν ο οδυνηρός αποκλεισμός από την τελική φάση του Euro στα πέναλτι από τη Γεωργία.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι φυσικά η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου της Βόρειας Αμερικής το 2026.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...