729
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς | Dimitris Peristeris / SOOC

Νέος γύρος επιθέσεων της ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ηχητικό Παππά

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 20:46
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς
|Dimitris Peristeris / SOOC

Νέος γύρος επιθέσεων της ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ηχητικό Παππά

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 20:46

Ενα νέο ηχητικό με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά έκανε τον γύρο των social media την Τρίτη, ώρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας προέβη σε χαρακτηρισμούς κατά ασυνομικών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο νέο ηχητικό από συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Παππάς ακούγεται να απειλεί τον συνομιλητή του, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα ”πεϊνιρλί” στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Τέλος πάντων. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γα… (σ.σ.: κόβεται το ηχητικό)».

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για ανάλογη συμπεριφορά το Σάββατο, όταν έγινε γνωστό ότι ο ευρωβουλευτής χρησιμοποίησε τον όρο «μπατσάκο» και «σκουπιδάκι» προς κάποιον συνομιλητή του, μεσούσης, φαινομενικά, μιας αντιπαράθεσης για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Σε άλλες ιστοσελίδες δημοσιεύθηκε ως μέρος του ίδιου διαλόγου και ένα ηχητικό το οποίο περιλαμβάνει αντίστοιχους χαρακτηρισμούς («σκουπίδι») και απειλές από την πλευρά του πρώτου.

Στην ιστοσελίδα αστυνομικών ειδήσεων policenet.gr αναρτήθηκαν τα παραπάνω screenshots, προερχόμενα από την εφαρμογή μηνυμάτων Messenger, ως αποδεικτικά της στάσης του κ. Παππά

Δεν ήταν σαφές αν το νέο ηχητικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αφορά σε συνέχεια της παραπάνω επικοινωνίας μεταξύ του κ. Παππά και του ίδιου ατόμου.

Το αρχικό περιστατικό είχε καταγγελθεί άμεσα, πάντως, από την Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, η οποία κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή ότι εκφράζεται «με υβριστικούς, ρατσιστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους μαχόμενους αστυνομικούς», ενώ ακολούθησε αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για διαγραφή του (περισσότερα εδώ).

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν τον συνομιλητή του Νίκου Παππά ως ένα άτομο που δήλωνε μέλος της ΝΔ, ωστόσο αργότερα αποδείχθηκε ότι το άτομο αυτό είχε διαγραφεί από το κόμμα και είχε αποχωρήσει από την Αστυνομία, όπως φάνηκε και από ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος ο πρώην αστυνομικός ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα περιστατικά εξύβρισης από τον Νίκο Παππά.

Πυρά από την κυβέρνηση

Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης. «Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του ευρωβουλευτή του Νίκου Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας» είπε για την αφωνία του Στέφανου Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Αν είναι πραγματικό το ηχητικό, αυτό είναι κουβέντα του κοινού ποινικού δικαίου, δεν είναι πια πολιτικό ζήτημα» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM 107,7 και σχολιάζοντας το παραπάνω ηχητικό.

«Εδώ πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, δεν είναι πολιτικό ζήτημα, εδώ λέει “θα σου στείλω πεϊνιρλί”, δηλαδή βόμβα, μπράβους; Ο τρόπος, δε, που μιλάει, κάνει τον Πολάκη να φαίνεται gentleman λέσχης του Λονδίνου» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανακοίνωση και από τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές

«Εκ μέρους των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η επικεφαλής (της ομάδας) Ελίζα Βόζεμπεργκ» καταδίκασε και εκείνη «απερίφραστα τις χυδαίες, ρατσιστικές, σεξιστικές και εκβιαστικές επιθέσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παππά, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με απαράδεκτες εικόνες και εκφράσεις που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η δουλειά των ευρωβουλευτών, ως δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων των ευρωπαίων πολιτών, είναι να συμβάλλουν με τη δράση και την εν γένει συμπεριφορά τους στην πραγμάτωση των ύψιστων αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι στην υπονόμευσή τους. Την ώρα που η ΕΕ σύσσωμη καλεί μέσω των θεσμικών οργάνων της για συστράτευση όλων των δυνάμεων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου ενάντια στη ρητορική μίσους, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππάς προκαλεί με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε νοοτροπίες του υποκόσμου, περιφρονώντας την ψήφο των Ελλήνων που τον εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σημείωνεται στην αμέσως επόμενη παράγραφο της ανακοίνωσης.

«Η τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, για τις οποίες τόσο πολύ κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατασυκοφαντώντας μάλιστα τη χώρα πανευρωπαϊκά, επιβάλλουν την άμεση αποπομπή του Νίκου Παππά για την απρεπή, παράνομη και αντίθετη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη συμπεριφορά του. Είναι αδιανόητο να εκπροσωπείται η χώρα μας από έναν τέτοιο ευρωβουλευτή, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει» κατέληξε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...