681
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει την πρόκριση στην Ισπανία. Θα είναι ο τέταρτος τελικός του σε μια επταετία. | REUTERS/Pablo Morano

Νέος άθλος στο «βιβλίο των θαυμάτων» που γράφει ο Γιούργκεν Κλοπ

Sportscaster Sportscaster 4 Μαΐου 2022, 15:33
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει την πρόκριση στην Ισπανία. Θα είναι ο τέταρτος τελικός του σε μια επταετία.
| REUTERS/Pablo Morano

Νέος άθλος στο «βιβλίο των θαυμάτων» που γράφει ο Γιούργκεν Κλοπ

Sportscaster Sportscaster 4 Μαΐου 2022, 15:33

Στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα στο «Θεράμικα», τη Λίβερπουλ, που εφέτος «πετάει» από νίκη σε νίκη, μπορούσες να την αναγνωρίσεις μόνον από τις φανέλες της. Με ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων μόλις 66%, κατοχή μπάλας κάτω από το 50% και δυο σουτ, όλα κι όλα, στο ενεργητικό της, παρακολουθούσε τη Βιγιαρεάλ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου ημιτελικού στο «Ανφιλντ» (2-0), ανήμπορη να αντιδράσει. Τα τρία γκολ που σκόραρε μέσα σε 13 λεπτά (62′ Φαμπίνιο, 67′ Λουίς Ντίας, 74′ Μανέ) στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού οφείλονται, εν πολλοίς, στην ώθηση που της έδωσε με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Ντίας: ο 25χρονος κολομβιανός μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Πόρτο, και μετράει, ήδη, πέντε τέρματα και τρεις ασίστ σε 21 εμφανίσεις του. Αλλά και στο dna του συλλόγου, που… ειδικεύεται στις μεγάλες ανατροπές.

«Το κάναμε μόνοι μας αρκετά δύσκολο, αλλά σημασία έχει το πώς αντιδράς», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ μπροστά στην κάμερα του BT Sport, αμέσως μετά τη λήξη του ματς (2-3) που έστειλε τους «Reds» στο μεγάλο ραντεβού της 28ης Μαΐου στο Παρίσι (με τον νικητή του «ζευγαριού» Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι). «Το χαρήκαμε, λες και θα είναι ο πρώτος μας τελικός εδώ και 20 χρόνια», συμπλήρωσε ο γερμανός τεχνικός. Αλλά θα είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία πέντε χρόνια, που η πιο… Ευρωπαία αγγλική ομάδα θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, και η δέκατη στην ιστορία της. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (16), η Μπάγερν Μονάχου (11) και η Μίλαν (11) έχουν να επιδείξουν περισσότερες παρουσίες σε τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φαμπίνιο πανηγυρίζει. Η Λίβερπουλ είναι ξανά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από έναν δύσκολο ημιτελικό (REUTERS/Pablo Morano)

Μέσα στον Μάιο η Λίβερπουλ θα παίξει σε δυο τελικούς: του Κυπέλλου Αγγλίας (με την Τσέλσι στις 14 του μηνός στο «Γουέμπλεϊ») και του Τσάμπιονς Λιγκ (28 του μηνός στο «Σταντ ντε Φρανς»). Διεκδικεί τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει, ήδη, κατακτήσει το Λιγκ Καπ. Αυτό που μέχρι σήμερα έμοιαζε ακατόρθωτο, το «quadruple», το έκανε να θεωρείται εφικτό. Αλλά, ακόμη κι αν δεν καταφέρει να συμπληρώσει αυτό το «καρέ» τροπαίων, ακόμη κι αν στις 22 Μαΐου (που τελειώνει το πρωτάθλημα) έχει μείνει μόνο με το Λιγκ Καπ στα χέρια, θα έχει πετύχει κάτι πρωτοφανές στο αγγλικό ποδόσφαιρο: να παίξει και στους τρεις τελικούς, στους οποίους είχε τη δυνατότητα να φτάσει. Που σημαίνει ακόμη ένα ρεκόρ: ότι εφέτος θα εξαντλήσει τον αριθμό των αγώνων (62) που μπορούσε να δώσει, και στις τέσσερις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε: 38 στην Πρέμιερ Λιγκ, 13 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 6 στο Κύπελλο Αγγλίας και 5 στο Λιγκ Καπ.

Στο «βιβλίο των θαυμάτων» που γράφει ο Κλοπ από τότε που πάτησε το πόδι του στο «Ανφιλντ» για πρώτη φορά (Οκτώβριος 2015) προστίθενται, διαρκώς, νέα κεφάλαια.

♦ Το 2021-2022 είναι η πιο παραγωγική σεζόν στα χρονικά των «Κόκκινων». Ηδη, μαζί με τα χθεσινά, ξεπέρασαν κατά ένα τα 138 γκολ που είχαν σκοράρει το 1985-1986, όταν η ομάδα του Ρας, του Γουίλαν και του Μέλμπι, με τον Κένι Νταλγκλίς παίκτη – προπονητή, είχε κατακτήσει το «νταμπλ». Και η σημερινή Λίβερπουλ έχει άλλους έξι αγώνες μπροστά της, για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο αυτό το ρεκόρ.

♦Στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα που έφυγε νικήτρια από όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν. Κέρδισε την Πόρτο (5-1), την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), τη Μίλαν (2-1), την Ιντερ (2-0), την Μπενφίκα (3-1) και τη Βιγιαρεάλ (3-2). Στη φάση των ομίλων πέτυχε έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, κάτι που καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν.

Θα είναι ο τέταρτος ευρωπαϊκός τελικός της Λίβερπουλ με τον «Κλόπο» στον πάγκο της, δηλαδή μέσα σε μια επταετία, αν προσμετρήσουμε και εκείνον του Γιουρόπα Λιγκ, το 2016. Στα επτά προηγούμενα χρόνια, προτού ο υπέροχος Γερμανός μπει στη ζωή της η Λίβερπουλ, είχε να περηφανεύεται για μόλις μια συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας θα εμφανιστεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά στην καριέρα του (το έχει κάνει και με την Ντόρτμουντ), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που μοιράζονται, ο Μαρτσέλο Λίπι, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον και ο Κάρλο Αντσελότι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...