271
Ο Κρίστοφερ Καβόλι σε παλιότερη ομιλία του στην Πολωνίαί | EPA/JAKUB KACZMARCZYK

Νέος ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 14:24
Ο Κρίστοφερ Καβόλι σε παλιότερη ομιλία του στην Πολωνίαί
|EPA/JAKUB KACZMARCZYK

Νέος ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 14:24

Ο αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι αναλαμβάνει ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο στρατηγός Καβόλι διαδέχεται τον πτέραρχο Τοντ Γουόλτερς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος βρισκόταν στη θέση από το 2019.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επαίνεσε τον πτέραρχο Γουόλτερς για την «ανιδιοτελή δέσμευσή του στη Συμμαχία μας και ευχαρίστησε περαιτέρω τον πτέραρχο για την ηγεσία της ανάπτυξης και της εκτέλεσης «μιας εντελώς νέας οικογένειας αμυντικών σχεδίων του ΝΑΤΟ», που άνοιξε το δρόμο για μετασχηματιστικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης.

«Ησουν πολύ απλά ο σωστός ηγέτης, στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Σε αναγνώριση της εξαιρετικής υπηρεσίας του στη Συμμαχία, ο γγ του απένειμε το Μετάλλιο Αξιότιμης Υπηρεσίας του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε τον Καβόλι, σημειώνοντας ότι η 35χρονη στρατιωτική του σταδιοδρομία εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, από τη Βοσνία μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Ουάσινγκτον.

«Είστε μαζί μας σε ένα σημείο καμπής για τη διατλαντική ασφάλεια, που χαρακτηρίζεται από τον αυξανόμενο στρατηγικό ανταγωνισμό και την επιστροφή της βίαιης σύγκρουσης στην Ευρώπη», είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Ξέρω ότι θα συνεχίσετε να υπηρετείτε το ΝΑΤΟ με την ίδια ηγεσία και αφοσίωση που δείχνατε πάντα», του είπε.

«Μαζί αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις σε αυτή την ήπειρο. Θα πορευθούμε μαζί σε ένα όμορφο μέλλον ειρήνης και ευημερίας για όλους μας», απάντησε ο Καβόλι, σύμφωνα με το Politico.

Η Συμμαχική Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Ο στρατηγός Καβόλι είναι ο εικοστός Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR).

Ο πρώτος που κατέλαβε τη θέση ήταν ο στρατηγός Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, μετέπειτα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...