254
Ο νεογέννητος γορίλας στην αγκαλιά της μητέρας του | Berlin Zoo

Νεογέννητος γορίλας στο Βερολίνο

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 15:05
Ο νεογέννητος γορίλας στην αγκαλιά της μητέρας του
|Berlin Zoo

Νεογέννητος γορίλας στο Βερολίνο

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 15:05

O Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου είναι από τους μεγαλύτερος και πιο οργανωμένους στην Ευρώπη αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας. Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια γεννήθηκε εκεί ένας γορίλας.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times η μητέρα του δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει το μωρό της με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου να μην γνωρίζουν ακόμη αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό. Εκτιμούν πάντως ότι έχει βάρος περίπου δύο κιλών.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το νεογέννητο δείχνει απόλυτα υγιές και ότι η μητέρα του το φροντίζει συνεχώς. Αυτή την στιγμή χρειάζονται ησυχία και ηρεμία» δηλώνει ο Αντρέας Κνιέριεμ, διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου του Βερολίνου.

Η μητέρα ονομάζεται Bibi, είναι 24 ετών και μεγάλωσε σε ένα ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας. Στο Βερολίνο ζει με τον πατέρα του μωρού, τον 16χρονο Sango και τους γείτονες τους, ένα ακόμη ζευγάρι γοριλών την 19χρονη Djambala και τον 35χρονο Mpenzi. Η Bibi γνωρίζει πώς να φροντίζει το μικρό της έχοντας παρατηρήσει τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις άλλοι θηλυκοί γορίλες.

«Οι γορίλες, μετά την γέννηση τους αγκιστρώνονται κυριολεκτικά πάνω στις μητέρες τους, οι οποίες κουβαλάνε πάνω τους το μικρό τους για αρκετό καιρό. Θα περάσουν αρκετοί μήνες για να ανεξαρτητοποιηθεί το μικρό» σημειώνει ο Άντρε Σίλε, κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου.

Οταν ενηλικιωθεί ο γορίλας αναμένεται να φτάσει σε βάρος τα 180 κιλά ενώ το προσδόκιμο ζωής τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας είναι τα 50 έτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...