654
| «Καθημερινή»

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 22:47
|«Καθημερινή»

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 22:47

Συγκλονίζουν τα ντοκουμέντα από τα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια εβδομάδα μετά.

Βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» καταγράφει τη στιγμή όπου ο 29χρονος δέχεται επίθεση από ρόπαλο στη διάρκεια της συμπλοκής που προκάλεσαν οι κροάτες χούλιγκαν που είχαν φτάσει νωρίτερα στον χώρο έξω από το γήπεδο της «Ενωσης».

Σημειώνεται, μάλιστα, πως στο εν λόγω καρέ, το οποίο διακινήθηκε στον Τύπο και νωρίτερα, ο αδικοχαμένος φίλαθλος της ΑΕΚ έχει ήδη δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά.

Κάμερα από το σημείο της συμπλοκής έχει καταγράψει την επίθεση με ρόπαλο που δέχτηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ μετά τη μοιραία μαχαιριά («Καθημερινή»)

Λίγο νωρίτερα ο Μιχάλης Κατσουρής φαινόταν να έχει βρεθεί στην καρδιά των επεισοδίων, φορώντας κράνος και γάντια –η ώρα είναι 23:05.

Ακολουθεί το μοιραίο χτύπημα που δέχθηκε –το οποίο φέρεται να μην έχει καταγραφεί στα βίντεο που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.– και το ανθρωποκυνηγητό, που αποτυπώνεται και στο παραπάνω καρέ.

Στο ίδιο βίντεο ο δολοφονηθείς (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) διακρίνεται μερικές στιγμές αργότερα, αφού έχει δεχθεί το πλήγμα από τους χούλιγκαν, να πηγαίνει σε παραπλήσιο περίπτερο, φαινομενικά μόνος του, επιχειρώντας πιθανότατα να κρυφτεί. Εκεί χάνει τις αισθήσεις του.

Ολα αυτά είναι γύρω στις 11 και 18. Πέντε λεπτά δηλαδή πριν την επέμβαση της αστυνομίας

Λίγα λεπτά μετά εμφανίζεται το ασθενοφόρο που τον παραλαμβάνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την «Κ», ωστόσο έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Με τα λόγια του αστυνομικού συντάκτη της ΕΡΤ, Νίκου Κουντούρη, τη συγκεκριμένη στιγμή ο Μιχάλης Κατσουρής «φτάνει στο περίπτερο, πάει προς το πίσω μέρος, προσπαθεί να φυλαχτεί και κρύβεται πίσω από το ψυγείο με τα παγωτά. Ολα αυτά είναι γύρω στις 23:18. Πέντε λεπτά δηλαδή πριν την επέμβαση της αστυνομίας.

»Ολοι έχουν πια αντιληφθεί σε αυτό το σημείο ότι η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου προσπαθεί να καλέσει σε βοήθεια. Εδώ ένας άλλος φίλος προσπαθεί να του δώσει μια καρέκλα του παιδιού αυτού. Δεν αντέχει ο Μιχάλης και πέφτει στο έδαφος και καταρρέει. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου και άλλοι περαστικοί καταφέρνουν με το κινητό βρίσκουν ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο που περνούσε στην περιοχή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο ο Μιχάλης έχει χάσει πάρα πολύ αίμα και δυστυχώς και τη ζωή του».

Σε άλλο στογμιότυπο από το εν λόγω οπτικό υλικό, ενδεικτικό της βαναυσότητας των χούλιγκαν, οι οπαδοί της Ντιναμό –ή/και οι όποιοι οπαδοί που βρέθηκαν στο πλευρό τους– διακρίνονται να απομονώνουν έναν άλλο φίλαθλο της «Ενωσης».

Χτυπούν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που πέφτει στο έδαφος, ενώ τον κλωτσούν και στο κεφάλι. «Από θαύμα κάποιος φώναξε τους δράστες αυτής της επίθεσης και σώθηκε ο ανώνυμος φίλος της ΑΕΚ», περιέγραψε ο Νίκος Κουντούρης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ενώ στις λίστες υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για τον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ υπάρχουν και άτομα που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν πως οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να «καθαρίσουν» την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει το DNA πού ελήφθη και από τους 105 κατηγορούμενους.

Από ένα από τα βίντεο απομονώνεται αυτό το καρέ. (Και) σε αυτό το σημείο πιστεύουν οι Αρχές ότι ένας ή περισσότεροι επιτέθηκαν στον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ)

Νωρίτερα τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ξεκίνησαν οι μεταγωγές των 105 προφυλακισθέντων για την επιδρομή των χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια προς τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...