Για όσους αμφέβαλλαν για την επιρροή του συστήματος Πούτιν στην ιταλική πολιτική σκηνή, ήρθε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τους το επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά: λίγο αφού ψήφισε στο Μιλάνο για τις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμήθηκε και πάλι να επιτεθεί στον στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Αν ήμουν πρωθυπουργός δεν θα πήγαινα ποτέ να μιλήσω με τον Ζελένσκι, διότι διαπιστώνουμε ότι η χώρα του καταστρέφεται και ότι οι στρατιώτες και οι πολίτες της χώρας του σφάζονται. Αν σταματούσε να επιτίθεται στις δύο αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς, αυτό δεν θα συνέβαινε. Κατά συνέπεια κρίνω πολύ αρνητικά την συμπεριφορά του κυρίου αυτού», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σε μια έμμεση αιχμή και κατά της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αφού ανέλαβε την εξουσία έχει κάνει μια στροφή στη ρητορική της συντασσόμενη μέσες άκρες με τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η δήλωση του 86χρονου Μπερλουσκόνι, ο οποίος διατέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και παρά τα πάσης φύσεως σκάνδαλα συνεχίζει να αποτελεί σημαίνοντα πολιτικό παράγοντα, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς το κόμμα του, Φόρτσα Ιτάλια, συγκυβερνά στην Ιταλία μαζί με την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας, της Τζόρτζια Μελόνι.
«Ο Μπάιντεν πρέπει να υποσχεθεί δισεκατομμύρια και όχι όπλα. Με τον τρόπο αυτό, ο συγκεκριμένος κύριος θα διατάξει κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, περιγράφοντας έναν τρόπο να… εξαγοραστεί ο Ζελένσκι και να δεχτεί την αυτονομία των δύο περιοχών στην ανατ. Ουκρανία, τις οποίες εποφθαλμιά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η ιταλική Κεντροαριστερά σχολίασε τις δηλώσεις του «Καβαλιέρε» τονίζοντας ότι «ο Μπερλουσκόνι τάσσεται στο πλευρό του Πούτιν». Βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η άποψη της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι επί του θέματος.
Ήδη πριν από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια είχε δηλώσει ότι με την επίθεσή του, ο Πούτιν ήθελε μόνο να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Κιέβου, «με “καθωσπρέπει” ανθρώπους».
Η Τζόρτζια Μελόνι είχε απαντήσει ότι «όποιος αμφισβητεί τον ατλαντισμό της Ιταλίας, τάσσεται εκτός κυβερνητικής συμμαχίας». Και μετά τις νέες δηλώσεις του Μπερλουσκόμνι, πηγές της ιταλικής κυβέρνησης άφησαν να διαρρεύσει ότι η στήριξη της Ουκρανίας από μέρους της Ιταλίας είναι ξεκάθαρη και σταθερή, όπως προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα και επιβεβαιώνουν οι θέσεις και αποφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο της Ρώμης.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News