219
Χαρακτηριστικό σλόγκαν σε παρισινή βιτρίνα... | REUTERS/Benoit Tessier

Νέο lockdown στη Γαλλία ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 14:20
Χαρακτηριστικό σλόγκαν σε παρισινή βιτρίνα...
|REUTERS/Benoit Tessier

Νέο lockdown στη Γαλλία ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 14:20

Σε lockdown για τον επόμενο μήνα μπήκαν το Παρίσι και άλλες 16 περιοχές της Γαλλίας από την Παρασκευή, καθώς οι μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο έφτασαν τις 35.000, ενώ οι νεκροί συνολικά πλησιάζουν τους 100.000.

Τα νέα μέτρα αφορούν 21 εκατομμύρια πολίτες.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, προειδοποιώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει ότι η χώρα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας και ενώ οι Γάλλοι δείχνουν απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Ο Καστέξ διευκρίνισε ότι η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σχέση με προηγούμενες.

Τα καταστήματα που πωλούν «αναγκαία» προϊόντα (στη Γαλλία σε αυτά περιλαμβάνονται και τα βιβλιοπωλεία), παραμένουν ανοικτά, ενώ οι εξωτερικές δραστηριότητες επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το σπίτι. Οι κάτοικοι που βγαίνουν από το σπίτι τους φέρουν υποχρεωτικά μία συμπληρωμένη φόρμα με τα στοιχεία τους και τον λόγο μετακίνησης. Οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών απαγορεύονται.

Ο Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα αργότερα, στις 7 μ.μ., καθώς πλέον βραδιάζει αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο, η καθημερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη Γαλλία ξεκινούσε στις 6 το απόγευμα.

Στο Παρίσι αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.200 διασωληνωμένοι, νούμερο ρεκόρ από το ξεκίνημα της πανδημίας, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...