Αντιμέτωπη με την κριτική μιας νέας ομάδας βουλευτών της βρέθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δύο εβδομάδες μετά το γαλάζιο «αντάρτικο» των «11», που τότε είχε ως στόχο τα «κόκκινα δάνεια» και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Τώρα στόχος μιας οκτάδας βουλευτών, με άλλη σύνθεση από τους «11» αλλά και με εμφανές εσωκομματικό αποτύπωμα, έγιναν η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, θίγοντας ένα επίσης «κοινωνικό» ζήτημα: τη συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στα φάρμακα.
Η παρέμβαση, υπό τη μορφή μιας τετρασέλιδης ερώτησης προς την κυρία Κεραμέως και τον κ. Γεωργιάδη, αφορά το εάν θα επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που πληρούν σήμερα τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ και ζητούν να πληροφορηθούν τον ακριβή αριθμό των δυνητικών δικαιούχων και το κόστος μιας τέτοιας απόφασης.
Η ερώτηση των οκτώ βουλευτών της ΝΔ –Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Τάσος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης– καταγράφεται ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος από την ερώτηση των «11» (που έγιναν δέκα καθώς ο Μάριος Σαλμάς ως γνωστόν αποπέμφθηκε από την ΚΟ της ΝΔ) για τα κόκκινα δάνεια.
Οι «οκτώ» θεωρούνται βουλευτές που επηρεάζονται από τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, είχαν ασκήσει κριτική σε εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές και όλοι τους είτε είχαν καταψηφίσει τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια είτε είχαν επιλέξει την αποχή.
Πηγές της ΝΔ διαβεβαίωναν πάντως ότι η ερώτηση των «οκτώ» εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αποστολής των βουλευτών, ενώ και οι ίδιοι οι βουλευτές απέφυγαν να χρεωθούν σε «ομαδοποιήσεις».
Μαρινάκης: Μια από τις 6.200 ερωτήσεις βουλευτών
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τον όλο θόρυβο από τη νέα ερώτηση των οκτώ βουλευτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εσωκομματικό πρόβλημα για την παράταξη.
«Νομίζω είχαμε μετρήσει ότι είχαν γίνει 6.200 ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ στα 5 χρόνια και κάποιους μήνες που είναι στην κυβέρνηση. Γίνεται συζήτηση για αυτές τις δύο τελευταίες που είναι κρίμα για τις προηγούμενες 6.200, έχουν αδικηθεί πάρα πολύ», σχολίασε σε σκωπτικό τόνο.
«Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μία ερώτηση βουλευτών. Δεδομένων και των στατιστικών στοιχείων και του τρόπου που διαχρονικά λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι φοβερό ότι κάποιοι ανακάλυψαν πως υπάρχει μάλιστα και εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ, όταν οι ίδιοι βουλευτές που ρωτάνε στηρίζουν την κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδια και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους» πρόσθεσε.
Επανέλαβε δε πως βασικό καθήκον των βουλευτών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών. «Απευθύνουν ερωτήματα, πιέζουν την κυβέρνηση για γρήγορες λύσεις, παίρνουν απαντήσεις, λύνουν τοπικά προβλήματα. Αυτό που είναι ‘μια μέρα στη δουλειά’ για ένα σοβαρό κόμμα όπως είναι η ΝΔ θα το ακούν όσοι έχουν πραγματικά εσωκομματικά προβλήματα σε άλλα κόμματα και θα γελάνε» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχουν υπουργοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα ο κ.. Μαρινάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Το αντίθετο είναι μια διαδικασία συμπληρωματική, Καθήκον των βουλευτών είναι να ρωτάνε, διεκδικούν περισσότερα και των υπουργών να δίνουν λύση στα προβλήματα με βάση όσα προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» τόνισε.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News