438
Kεραυνοπτώσεις πάνω από την πρωτεύουσα | alexandrosmaragos

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: έρχονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 12:12
Kεραυνοπτώσεις πάνω από την πρωτεύουσα
|alexandrosmaragos

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: έρχονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 12:12

Για νέα επιδείνωση του καιρού, από τη Δευτέρα και τα βορειδυτικά της χώρας, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά, θα είναι και πάλι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Από αργά το βράδυ της Δευτέρας(23-09-2019) τα φαινόμενα θα γίνουν αισθητά στο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη σε Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Την Τρίτη (24/9) τα ισχυρά φαινόμενα, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από αργά το απόγευμα της Τρίτης (24/9) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25/9) θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση έως και το Σάββατο

ΤΡΙΤΗ 24-09-2019

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-09-2019

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 26-09-2019

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-09-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-09-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...