150
«Μεγάλη απώλεια» χαρακτήρισε τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν | EPA/ETIENNE LAURENT

Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2021, 21:37
«Μεγάλη απώλεια» χαρακτήρισε τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
|EPA/ETIENNE LAURENT

Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2021, 21:37

Ο γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό, γιος του Σερζ Ντασό, έχασε τη ζωή του κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του κοντά στη Ντοβίλ, στην επαρχία Καλβαντός, στη βορειοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην έρευνα αλλά και κοινοβουλευτικούς παράγοντες.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον 69χρονο βουλευτή του κόμματος LR (Οι Ρεπουμπλικανοί, Δεξιά) με μήνυμα του στο Twitter. «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Στην οικογένεια Ντασό, εβραίων με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ανήκει η ομώνυμη αεροπορική βιομηχανία (κατασκευάζει τα μαχητικά Mirage και Rafale) και η εφημερίδα Le Figaro, τη διοίκηση της οποίας είχε ο εκλιπών

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...