285
Παίκτες της Αλ Ιτιχάντ στα αποδυτήρια του σταδίου του Ισπαχάν: εκεί υπέστησαν... γεωπολιτική ήττα | Al-Ittihad Football Club Media Office/Handout via REUTERS

Νεκρός ο Σουλεϊμανί, αλλά το ματς το τίναξε στον αέρα!

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 14:44
Παίκτες της Αλ Ιτιχάντ στα αποδυτήρια του σταδίου του Ισπαχάν: εκεί υπέστησαν... γεωπολιτική ήττα
|Al-Ittihad Football Club Media Office/Handout via REUTERS

Νεκρός ο Σουλεϊμανί, αλλά το ματς το τίναξε στον αέρα!

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 14:44

Και από τον τάφο του ο Κασέμ Σουλεϊμανί δημιουργεί προβλήματα στους εχθρούς του, ακόμα και σε «αθώα» πεδία όπως είναι το ποδόσφαιρο. Ολα ήταν έτοιμα για ένα ματς του ασιατικού Champions League στο Ισπαχάν, μεταξύ της γηπεδούχου ιρανικής ομάδας Σεπαχάν και της σαουδαραβικής Αλ Ιτιχάντ, ωστόσο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε εκεί καθώς εμποδίστηκε από ένα εξτρεμιστικό κοκτέιλ γεωπολιτικής και μπάλας.

Η σαουδαραβική ομάδα αρνήθηκε να βγει στον αγωνιστικό χώρο επειδή δίπλα στο τερέν υπήρχε προτομή του δολοφονηθέντος ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Η ομάδα του Καρίμ Μπενζεμά απαίτησε να απομακρυνθεί το «ηρωικό μπούστο» για να παίξει, κάτι που δεν συνέβη όπως ήταν λογικό και επόμενο. Ετσι αποφάσισε να αναχωρήσει από το γήπεδο.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο Ιράκ από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Υπήρξε διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης  και θεωρείται ήρωας από το ιρανικό καθεστώς, ωστόσο από το 2018 φιγουράριζε στη σαουδαραβική «λίστα με τους τρομοκράτες» στο πλαίσιο του διαρκούς ενδοϊσλαμικού εμφυλίου (σιίτες εναντίον σουνιτών και το αντίστροφο).

Η διοίκηση της Αλ Ιτιχάντ ανακοίνωσε ότι θεωρεί «νόμιμη» τη στάση της σαουδαραβικής ομάδας στο Ισπαχάν, διότι «στο γήπεδο υπήρχαν πολιτικά στοιχεία μη έχοντα σχέση με το ποδόσφαιρο».

Εδώ και επτά χρόνια κάθε αγώνας του Ασιατικού Champions League μεταξύ ιρανικών και σαουδαραβικών συλλόγων παίζεται σε ουδέτερο γήπεδο και κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους ασφαλείας. Η σεζόν 2023-2024 είναι η πρώτη κατά την οποία επετράπη το κανονικό παιχνίδι, στις δύο έδρες δηλαδή, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Το νόστιμο είναι ότι προ καιρού η Τεχεράνη και το Ριάντ αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους. Το περιστατικό στο Ισπαχάν αιφνιδίασε, διότι πριν από έναν μήνα η Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε και αγωνίστηκε χωρίς πρόβλημα στην Περσέπολη. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα αποφασίσει για την τύχη του ακυρωθέντος ματς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...